habernediyor.com

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında yeni karar

GÜNDEM

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığını kaldırmak amacıyla hazırlık komisyonu kurulması kararı aldı.

PKK'lı bir teröristle görüntüleri ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel ile ilgili fezleke Meclis'e gönderildi. 

5 kişilik komisyon kuruldu

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, Milletvekili Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edildiği iki fezlekeyi görüşmek amacıyla toplandı.

Toplantıya yönelik açıklamalarda bulunan Karma Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ, konuya ilişkin bir hazırlık komisyonu kurulması kararı alındığını açıkladı.

5 milletvekilinden oluşacak olan Hazırlık Komisyonunda, AK Parti'den Ramazan Can, Zeynep Gülyılmaz, Abdullah Güler; CHP'den Rafet Zeybek ve HDP'den Mehmet Rüştü Tiryaki yer alıyor.

Bugün 17.00'de bir araya gelerek başkanını seçecek olan hazırlık komisyonunun, önümüzdeki günlerde dosyayı değerlendirmesi bekleniyor.

Başkan Şentop’tan açıklama

TBMM Başkanı Şentop'tan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Terör ile siyaset arasında mesafe olması gerektiğini dile getiren Şentop, "Terörle ilişkili söylemlerde bulunması kabul edilir değil. Dokunulmazlık bir kurumdur fakat kaldırılması şeklinde bir müessese de mevcut. TBMM, tarihi kimliğine aykırı durumlarda tavrını ortaya koymalı. Bu kararı verecek olan karma komisyondur" açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.