habernediyor.com

Feyzioğlu'ndan baro başkanlarına: Yaptığınız doğru değil!

GÜNDEM

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının diyalog imkânını reddetmelerini doğru bulmadığını söyledi.

Baro başkanlarının "çoklu baro" sistemine tepkisi devam ediyor.

Söz konusu sistemin getirilmesi fikrine karşı çıkan baro başkanları Savunma Yürüyüşü gerçekleştirmişti. İlk başta Ankara'ya girmelerine engel olunmuş, polis ekiplerinin şehir girişine barikat kurdukları fark edilmişti. Baro başkanları Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun alana girmesine izin vermemişlerdi.

Daha sonra ise İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonuçlanmış, baro başkanları Savunma Yürüyüşü'nü Anıtkabir'de sonlandırmıştı. 

Baro başkanlarına çağrıda bulundu 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'na çağrılan baro başkanlarının gelmemelerine tepki göstererek, aracılık etmeleri ve gidip konuşmaları gerektiğini ifade etti. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu, baro başkanlarının diyalog imkânını reddetmelerini doğru bulmadığını kaydetti. 

Feyzioğlu, diyalog kurmadan dava kazanmanın mümkün olmadığını, aynı şekilde diyalog kurmadan kendi mesleki davalarını da kazanamayacaklarını belirtti. 

Yeni sistemde ne olacak?

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde üye sayısı 5 binden fazla olan barolarda artık 2 bin avukat toplanarak baro oluşturabilecek. 

Her baro, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu'nda üç delege ve bir başkanla temsil edilecek. 

Baro organlarının seçimi Ekim ayının ilk haftasında, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu ise Aralık ayında yapılacak.

Seçimler barolar için 2 senede bir, birlik için ise 4 senedir bir yapılacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.