habernediyor.com

Ermenistan ile ilk üst düzey temas: "Barış hepimizin yararına"

GÜNDEM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Antalya’da düzenlenen Diplomasi Forumu çerçevesinde bir araya geldi. Burada önemli mesajlar veren ikili, barış için çaba harcadıklarına vurgu yaptı.

Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile bir araya geldi.

Yaklaşık 30 dakika boyunca devam eden görüşmenin ardından iki bakan, önemli açıklamalar yaptı. 

Ermenistan ile Türkiye arasında ilişkileri normalleştirmek adına bir süreç başlatıldığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Oldukça verimli ve yapıcı bir görüşme olduğunu ifade edebilirim. Bildiğiniz üzere ilişkilerimizi normalleştirmek amacıyla bir sürece dahil olduk. Cumhurbaşkanımızın ve Paşinyan'ın karşılıklı olumlu mesajlarının ardından özel temsilciler görevlendirdik" sözlerini kullandı.

“Barış için çaba harcıyoruz”

Özel temsilcilerin, Viyana ve Moskova’da ilişkilerin tam normalleşmesini değerlendirdiklerine vurgu yapan Çavuşoğlu, "Biz de bugün bunları konuştuk ve değerlendirdik. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki Güney Kafkasya'da, barış ve istikrar için çaba harcıyoruz ve bu konudaki çabalarımıza da destek görüyoruz" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Ermenistan ve Türkiye arasındaki normalleşmeden Azerbaycan'ın da memnun olduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, bölgedeki barış ve istikrarın, herkesin faydasına olduğunu söyleyerek, "Bu yönde adım atmayı sürdüreceğiz. Bu anlamda Sayın Bakan Ararat ile de mutabık kaldık" açıklamasını yaptı.

“Ön şartsız görüşme…”

Daveti için Çavuşoğlu'na teşekkür eden Mirzoyan, "Bu davetin pozitif bir işaret olduğuna inanıyorum ve ben de pozitif karşıladım. Yaptığım görüşmede, ön şartsız diplomatik ilişkilerin kurulması ve sınırların açılmasına ilişkin normalleşmenin devamı için mutabık kaldık" dedi.

Karşılıklı olarak atanan özel temsilcilerin çalışmayı sürdürdüğüne dikkat çeken Mirzoyan, "Umarım en yakın sürede sonuçlar alınacak. Bölgemizde refahı ve barışı tesis etmek adına tüm komşu devletlerin çaba harcadığını görmek bizi sevindiriyor ve bunun için çaba göstermeye Ermenistan hükümetinin de hazır olduğunu söylemek istiyorum" açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.