habernediyor.com

Eren-5'te "115 in" bulundu!

GÜNDEM

Eren-4 operasyonuyla birlikte eşzamanlı başlatılan Eren-5 operasyonu kapsamında 62 depo ve 53 sığınak tespit edildi ve havaya uçuruldu.

İçişleri Bakanlığı, Şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Hasan Gök anısına düzenlenen Eren-5 Operasyonu'nda yiğitlerin, PKK terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanılan 62 depo ve 53 sığınağı imha ettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, PKK/KCK bölücü terör örgütünün kış üslenmesini yok etmek maksadıyla Mardin İl Jandarma Komutanlığı komandolarının, jandarma özel harekâtçılar (JÖH) ve polis özel harekâtçıları (PÖH) ile güvenlik korucularının iştirakiyle yapılan operasyonun sürdüğü bilgisini verdi.

İçişleri Bakanlığı, ülke içinde terörün gündemden tamamen çıkarılması için başlatılan Eren operasyonlarının, halkın desteği ile, azimli, kesintisiz, kararlı ve inançlı şekilde, planlandığı gibi başarıyla sürdüğünü vurguladı.

Operasyon çerçevesinde 62 depo ve 53 sığınağın tespit edildiğini ve havaya uçurulduğunu bildiren İçişleri Bakanlığı, tespit edilen depo ve sığınaklarda ele geçirilen örgüt malzemelerini şu şekilde sıraladı:

- Mazot amonyum nitrat karışımı EYP (44 kilogram)
- Kullanıma hazır el yapımı patlayıcı (2 adet)
- Kimyasal/plastik patlayıcı (21 kilogram)
- EYP yapımı için kullanılan kablolar (600 metre)
- Saniyeli fitil (500 metre)
- Fünye (200 adet)
- Akü/güç kaynağı (5 adet)
- Ateşleme anahtarı (18 adet)
- Pil (529 adet)
- Mazot (103 litre)
- Kalaşnikof piyade tüfeği (1 adet)
- Uzaktan komutalı ateşleme düzeneği (2 adet)
- Güneş paneli (1 adet)
- Kenevir tohumu (muhtelif miktarda)
- Mühimmat (çok sayıda)
- Örgütsel dokümanlar
- Yaşam malzemeleri
- Sağlık malzemeleri

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.