habernediyor.com

Erdoğan'dan 'Taliban' açıklaması

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis'e bağlı Ahlat ilçesinde büyükelçiler ile akşam yemeği programında konuştu. Erdoğan, "Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik iyimser ve ihtiyatlı bir şekilde yaklaşıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı vesilesiyle Ahlat'ta gerçekleştirilen etkinliklere iştirak etti. Etkinliklerin ardından ilk olarak bölge valilerinin toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı, ardından Ahlat'ta büyükelçilere hitap etti. 
 


"Geçmişten aldığımız ilham ve güçle politikalarımızı belirliyoruz"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

Önümüzdeki mart ayında düzenlemeyi düşündüğümüz ikinci forumumuzda da sizlerle tekrar buluşmayı ümit ediyoruz. Hem ülkelerinizin saygıdeğer bakanlarını ve liderleri hem de siz temsilcilerini çok daha geniş bir katılımla Antalya'ya davet ediyoruz.

Malazgirt milletimizin bu topraklardaki yaklaşık olarak 1000 senelik mevcudiyetinin başlangıç noktasıdır. Malazgirt zaferiyle Anadolu, Türk yurdu haline gelmiştir.

Milletimizin yolculuğunu geçmişten günümüze kurulan sağlam bir köprü olarak görüyoruz. İçeride ve dışarıda adımlarımızı atarken geçmişten aldığımız ilham ve güçle politikalarımızı belirliyoruz.

"Süreci Taliban'ın sözleri belirlemeyecek"

Afganistan'daki vatandaşlarımızın tahliye işlemlerini zor koşullar altında başarı ile sürdürüyoruz. Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik iyimser ve ihtiyatlı bir şekilde yaklaşıyoruz. Afganistan'da önümüzdeki sürecin nasıl şekil alacağını Taliban'ın sözleri değil eylemleri, icraatları ve atacağı adımlar belirleyecektir.

"Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 bin Afganlı göçmen bulunuyor"

Halihazırda çeşitli statülere sahip 5 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkemiz, ek bir göç yükünü kaldıramaz. An itibarıyla ülkemizde kayıtlı kayıtsız 300 bin Afganlı göçmen bulunmaktadır.

Türkiye'nin batı hudutlarında yeni dramların meydana gelmemesi için göç baskılarının azaltılması önem teşkil ediyor.

Afganistan'ın istikrara kavuşması çok önemli. Türkiye, bu hedef doğrultusunda Afganistan'daki tüm taraflarla yakın bir diyalog içinde olmayı sürdürecektir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.