habernediyor.com

Erdoğan: “Covid-19’a karşı aldığımız tedbirleri yakından görebileceksiniz” 

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi’nde konuştu. Erdoğan, misafirler için yaptığı konuşmada, “Ziyaretiniz süresince salgına karşı aldığınız tedbirleri yakından göreceksiniz. Avrupa halklarını, tatil için ülkemize davet ediyoruz.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi’nde konuştu. Erdoğan konuşmasına şu şekilde başladı: “Sizleri ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Zirvenin ve yapacağımız istişarelerin hem ülkemiz hem bölgemiz hem de insanlık için faydalı olmasını diliyorum. Bir buçuk senedir toplantılarımız ya erteledik ya da çevrim içi yaptık. Aşılamanın hızla ilerlemesi sayesinde salgının seyrini değiştirmeye başladık. Bu toplantıyı fiziksel olarak düzenlemek oldukça mutluluk verici.” 



“Salgına karşı aldığımız tedbirleri göreceksiniz” 



Erdoğan, Avrupa halklarını, yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye davet etti ve şunları dile getirdi: “Sizler, bu zirve ve ziyaretleriniz sırasında salgına karşı aldığımız önlemlere yakından şahit olacaksınız.” 



Türkiye’nin önderliğinde başladı 



Güneydoğu Avrupa Zirvesi, 25 sene önce Türkiye’nin önderliğinde başlatıldı. Şu anda 13 ülke katılımcısı bulunan zirvede amaç, Güneydoğu Avrupa’da barış ve istikrarın sağlam temeller üzerine kurulmasını ve barış, adalet, yasadışı faaliyetlerle mücadele gibi konularda iş birliği sağlamak.  

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.