habernediyor.com

Büyükelçilik görevleri belli oldu! Çavuşoğlu duyurdu

GÜNDEM

Yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik yerleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından büyükelçilere ve temsilcilere tebliğ edildi. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Yavuz Selim Kıran’ın Zagreb Büyükelçisi olarak görevlendirilmesi dikkat çekti. Listede yer alan bir diğer isim olan Levent Eler ise Birleşmiş Milletler Viyana Daimi Temsilcisi olarak görev yapacak. 

Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal oldu

Büyükelçilik görevi tebliğ edilen diğer isimler netlik kazandı. Bu kapsamda Brüksel Büyükelçisi olarak Bekir Uysal atandı. Şule Öztunç Riga Büyükelçisi, Salih Murat Tamer Seul Büyükelçisi, Deniz Çakar Helsinki Büyükelçisi, Ömer Faruk Doğan Rabat Büyükelçisi, Yönet Can Tezel Stokholm Büyükelçisi, İlhan Kemal Tuğ Meksika Büyükelçisi ve Rıza Hakan Tekin de Kopenhag Büyükelçisi olarak yeni görevlerine başlayacak. Yeni görev yeri tebliğ edilen bir diğer isim olan Adnan Keçeci Malabo Büyükelçisi, Hüsnü Murat Ülkü ise Kinşasa Büyükelçisi olarak dikkat çekiyor. 

Paçacı, İslamabad Büyükelçiliğinde görevlendirildi

Görev yeri belli olan bir diğer isim ise Mehmet Paçacı oldu. Paçacı İslamabad Büyükelçiliğinde görevlendirildi. Başak Türkoğlu, Tallin Büyükelçisi olarak atanırken, Ali Sait Akın’ın Büyükelçilik yeri ise Bissau olarak duyuruldu. Feral Çekerek Oruçkaptan Windhoek Büyükelçiliğine, Ülkü Kocaefe Punom Pen Büyükelçiliğine, Gül Büyükerşen San Salvador Büyükelçiliğine, Ertan Yalçın La Paz Büyükelçiliğine ve Ali Kaan Orbay ise Tiflis Büyükelçiliğine atandı. 

Liste belli oldu

Büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevi tebliğ edilen isimler şu şekilde sıralandı:
Berna Kasnaklı Vresteden, Harare Büyükelçiliği. Gülşen Karanis Ekşioğlu, Budapeşte Büyükelçiliği. Subutay Yüksel, Nairobi Büyükelçiliği. Tuba Nur Sönmez, Kuveyt Büyükelçiliği. Naci Aydan Karamanoğlu, Karakas Büyükelçiliği. Akif Menevşe, Nuakşot Büyükelçiliği. İsmail Çobanoğlu, Hartum Büyükelçiliği. İshak Ebrar Çubukçu, Antananarivo Büyükelçiliği. Uygar Mustafa Sertel, Kişinev Büyükelçiliği. Alp Işıklı, Bujumbura Büyükelçiliği. Niyazi Evren Akyol, Manila Büyükelçiliği. Tayyar Kağan Atay, Tiran Büyükelçiliği. Özgür Çınar, Niamey Büyükelçiliği. Makbule Başak Yalçın, Kito Büyükelçiliği. Beste Pehlivan Sun, Bogota Büyükelçiliği. Emir Salim Yüksel, Kuala Lumpur Büyükelçiliği.

Yorumlar (1)

selçuk ÖZTÜRK 2 Yıl Önce

Burada yazan isimlere bir göz attım on isimden birini duydum gibi.Gidecek Elçiler umarım Kito yerine Tiran a gitmezler...!!!!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.