habernediyor.com

Bolu'daki zehirlenme vakalarında artış var! Bakan Koca paylaştı!

GÜNDEM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu'daki Çaydurt Yuva köyünde içme suyundan etkilenen kişi sayısının 98'e çıktığını belirtti. İşte detaylar...

Bolu'daki bir köyde yaşanan zehirlenme vakası panik yarattı. Çaydurt Yuva köyündeki vatandaşların içme suyundan etkilendiğini aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zehirlenen kişilerin durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Twitter'dan paylaşım yapan Bakan Koca, sudan etkilenen kişi sayısının 98'e çıktığını belirtti. Bu kişilerden 53'ünün çocuk olduğunu kaydeden Koca, "43 hastadan 14'ü yoğun bakıma alındı." ifadelerini kullandı.

Cebeci Hastanesi açıklamada bulunmuştu

İçme suyundan etkilenen kişilerin durumuna ilişkin açıklama yapan Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi, "Kent genelinde içme suyu nedeniyle kanlı ishal ve böbrek yetmezliği vakaları izleniyor. Bu şikayetlerle birlikte hastaneye getirilen 6 hasta bulunuyor. Bu şikayetlere sahip ilk hasta 16 Temmuz günü geldi. Hastalar 3 ile 15 yaş arasında. Hastalardan üçü yoğun bakım servisine kaldırıldı. 5 hasta diyalize bağlandı." duyurusunda bulunmuştu.

Köydeki depoya kurban atıkları mı karıştı?

Zehirlenme vakalarına ilişkin ekipler inceleme yürütüyor. Köydeki içme suyundan örnek toplayan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, numuneleri Ankara'ya gönderdi. Konunun araştırılması için Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzman heyeti, zehirlenmelerin nedenini anlamaya çalışıyor. Köydeki su deposuna kurban atıklarının karıştığı ileri sürüldü ancak bununla ilgili bir kanıta ulaşılamadı.

Bolu'da yaşanan sel nedeniyle depoya farklı su kaynaklarının karışmış olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor. Zehirlenmelerin kaynağı olduğu düşünülen köydeki su deposu, kimyasal maddelerle temizlendi. Konuya ilişkin araştırmanın bir hafta içinde sonuçlanması bekleniyor.

Şükriye Mazakoğlu: "Kızım halüsinasyon görüyor"

İçme suyundan zehirlenen Sağlık Bakanlığı Elif Naz Arslan'ın (9) annesi Huri Arslan, virüsün gıda yoluyla bulaştığının kendilerine söylendiğini belirtti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Cemre Mazakoğlu'nun (6) annesi Şükriye Mazakoğlu ise, "Ateşi çıktıktan sonra karnına kramp girdi. Daha sonra kusma ve kanlı ishal başladı. Tahlilleri temiz çıkmayınca yoğun bakım servisine aldılar. Bilinci yerinde ama insanları çift görüyor, üstelik halüsinasyon da görüyor." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.