habernediyor.com

Bakan Pakdemirli: Bölgedeki çiftçilere hayvan göndereceğiz!

GÜNDEM

İran'da yaşanan 5,9'luk depremin Van'ı da etkilemesinin ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Depremde hayvanları telef olan aileler için 200 küçükbaş hayvanın sevkiyatına başlanmıştır" açıklamasını yaptı.

Pakdemirli, yazılı açıklamasında, merkez üssü İran olan 5,9 şiddetindeki depremin Van'ın Başkale ilçesi ve mahallelerinde şiddetli bir şekilde hissedildiğini söyledi.

Devletin tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında olduğunu belirten Pakdemirli, ahırları yıkılan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek adına çalışmalara başladıklarını belirtti. 

"193 ahır yıkılmış, 105 ahır ise ağır hasarlıdır"

Pakdemirli, "İlk gelen verilere göre bu mahallelerimizde 193 ahır yıkılmış, 105 ahır ise ağır hasarlıdır. Tespitlerimizde 1916 küçükbaşın ve 109 büyükbaş hayvanın telef olduğu anlaşılmıştır. Zarar ziyan tespiti için görevlendirdiğimiz personelimizin çalışmaları ise devam etmektedir. Yıkılan ahırların yerine kullanılmak üzere Bakanlığımız tarafından bölgeye 6x4 metre büyüklüğünde 30 adet çadır sevk edilmiştir. Ayrıca Van depreminde zarar gören ailelerin hayvan yemi olarak kullanması için TİGEM’e bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinden 50 ton yonca otu ve 25 ton saman bölgeye sevk edilmiştir. Yine depremde hayvanları telef olan aileler için 200 küçükbaş hayvanın sevkiyatına başlanmıştır." dedi.

Ölenlerin sayısı 9 oldu

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye-İran sınırındaki deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiğini, 9'unun durumu kritik olmak üzere 37 yaralının bulunduğunu bildirdi.

AFAD'dan açıklama

Açıklamada, "AFAD'dan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) 13 arama kurtarma ekibi ile Başkale ilçe jandarma, 112 acil ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekipleri olay bölgesine sevk edildi. Van il AFAD lojistik depodan ilk etapta 144 aile tipi çadır olay bölgesine gönderildi. Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine sevk edildi. Deprem sonrası ikisi 4,0 üzeri olmak üzere toplam 24 artçı deprem meydana geldi. Alınan bilgilere göre, enkaz altında vatandaşımız kalmadığı için arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. İhtiyaca yönelik kullanılmak üzere ilk etapta 1160 adet 16,5 metrekare çadır, 120 adet 28 metrekare çadır, 6 bin 120 adet battaniye, 616 adet yatak ve 1000 adet ısıtıcı bölgeye sevk edildi." denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.