habernediyor.com

Askeri sınavlarda usulsüzlük yapan 7 binden fazla zanlı tespit edildi

GÜNDEM

"Aday numarası kodlama yöntemi" ile 2012, 2014 ve 2015'te yapılan askeri sınav ile mülakatlarda başarı elde eden 7 bin 4 FETÖ zanlısı tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışma, söz konusu yöntemi ortaya çıkardı. Bu yöntem kullanılarak söz konusu askeri sınavlarda başarı sağlayan kişilerin isimleri, 81 ildeki başsavcılıklara gönderildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının askeri sınavlarda yaptığı hileler teker teker ortaya çıkarılıyor. Bu kapsamda 2012, 2014 ve 2015'te düzenlenen Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ile Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) sınav ve mülakatları incelemeye alındı. 

Aday numarası kodlama yöntemi ile sınavlarda başarı sağlamışlar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma, JAMYO ve JATEK sınavlarında yapılan usulsüzlükleri ortaya çıkardı. Askeri sınav sorularını sızdırarak kendi mensuplarını orduya sokmaya çalışan FETÖ'nün yöntemi deşifre edildi. Yapılan çalışmaların neticesinde FETÖ mensuplarının, "aday numarası kodlama yöntemi" ile söz konusu sınavlarda başarı elde ettiği belirlendi.

7 bin 4 kişinin isimleri belirlendi

Sınav ve mülakatlara giren FETÖ üyelerine belli aday numaralarının verildiği, FETÖ mensubu mülakat komisyonu üyelerinin de bu kişileri belirleyerek geçer not verdikleri tespit edildi. Yöntemin deşifre edilmesiyle düğmeye basan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bunun hangi sınavlarda kullanıldığını da belirledi. Bu yöntem ile sınavlarda başarı elde eden 7 bin 4 kişinin isminin yer aldığı liste, Başsavcılık tarafından paylaşıldı.

Hangi sınavda kaç kişi için bu yöntem kullanıldı?

"Aday numarası kodlama yöntemi" kullanılarak mülakatlarda geçer not verilen adayların sayısı şöyle;

  • 2012'de yapılan JAMYO mülakatında 1920 kişi, 
  • 2014'te yapılan JATEK mülakatında 2 bin 972 kişi.
  • 2015'te yapılan JATEK ile JAMYO mülakatlarında 2112 kişi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.