habernediyor.com

Adliye adliye gezmeye son! e-Duruşma dönemi başlıyor

GÜNDEM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni adli yılda "e-Duruşma" sisteminin pilot olarak uygulanacağını ve yaygın hale getirileceğini duyurdu. 

Yeni adli yılda "e-Duruşma" sistemi pilot olarak uygulanacak.

Konuya ilişkin açıklama Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi. 

Bakan Gül, hak ve özgürlüklerin güvencesi olan "hukuk devleti" prensibinin yeni adli yılda daha güçlü bir hale geleceğini bildirdi.

Gül, "e-Duruşma"nın test sürecinin başarılı bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekerek, yeni adli yılda söz konusu sistemin pilot olarak uygulanacağını ve yaygın hale getirileceğini ifade etti. 

Adalet gereksinimi karşılanmış bir toplumun, hukukun üstünlüğünün teminatı ve bekçisi olacağına dikkat çeken Gül, adli hizmetleri Türk milletine en iyi standartlarda sunmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Ne olmuştu?

Gül, Haziran ayı ortasında yaptığı açıklamada, avukatların UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) üzerinden duruşmalara görüntülü konuşma aracılığıyla katılabileceğini söylemişti. 

"e-Duruşma" konusunda bazı adliyelerde pilot uygulamaların başlatılacağını belirten Gül, teknik altyapının meydana getirileceğini ve yeni sisteme hazır olunduğunu ifade etmişti.

Gül, avukatların duruşmalara video konferans aracılığıyla katılım gösterebileceğine dikkat çekerek, bu şekilde yargılamaların hızlandırılacağını ve uygun sürelerde sonuç alınabileceğini belirtmişti.

"e-Duruşma"nın devrim niteliğinde olacağını vurgulayan Gül, hâkim, savcı ve avukatların yanı sıra vatandaşların da bu uygulamadan memnun olacağını ve yargıya karşı güvenin artış göstereceğini kaydetmişti.

Gül, avukatların artık ekranda beyanda bulunabileceklerini ve hâkimlerin de söz konusu beyanı görebileceklerini aktararak, bu uygulamanın ceza davalarında da yaygınlaştırılacağını söylemişti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.