habernediyor.com

9 günde 18 bin Suriyeli, ülkesine döndü

GÜNDEM

Kurban Bayramını ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeli göçmenler, 40 dereceyi geçen sıcaklığa aldırmadan Suriye’ye giderken, şu ana kadar 9 günde 18 bini aşkın Suriyelinin sınır hattından geçişleri sağlandı. 

Kilis Valiliğinin izni doğrultusunda, Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen Suriyeliler, Suriye’nin El Bab, Cerablus, Afrin, Çobanbey, Aktarin, Soran, Mare ve Azez bölgeleri ile diğer kentlerine gitmek üzere online bir randevu sistemine kayıt yaptırdı ve randevu günü geldiğinde ülkelerine gidiyor. 

40 derece sıcaklığa aldırmadılar

Göç İdaresi’nin kontrolü doğrultusunda sabah saat 09.00’dan beri kontrollü bir biçimde Suriyelilerin ülkelerine gitmeleri sağlanırken, 40 dereceyi aşan sıcaklığa rağmen Suriyeli göçmenlerin ülkelerine gidişleri devam ediyor. 

Güvenli bölgeler tercih ediyorlar

Suriye Milli Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Bahar Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatı ile huzur, barış ve güvenliğin sağlandığı bölgelere giden Suriyeliler, hediye olarak yakınlarına aldıkları eşyaları da götürüyor. Bugün itibarıyla 18 bini aşkın Suriyeli göçmenin geçişi sağlanırken, Kurban Bayramı'na yaklaştıkça Suriye’ye giden Suriyelilerin sayısının artması bekleniyor.





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.