habernediyor.com

Rus enerji devinden 'BOTAŞ' açıklaması

EKONOMİ

Rus enerji firması Gazprom, BOTAŞ yönetimini devralmak için müzakereler yapıldığına yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi. BOTAŞ da bahse konu iddiaları yalanlandı.

Gazprom tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi) ve Gazprom ile ilgili ortaya atılan iddialar yalanlandı.



Gazprom'dan açıklama

Gazprom’un BOTAŞ yönetimini devralması için müzakereler yapıldığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığının altı çizilen açıklamada, “BOTAŞ'ın Gazprom yönetimine devredilmesine dair öne sürülen müzakereler veyahut niyetler hakkında medyada yer verilen bilgiler tümüyle gerçek dışıdır.” ifadelerine yer verildi.



BOTAŞ'tan açıklama

BOTAŞ’tan da hususa dair gerçekleştirilen açıklamada, bahse konu iddialar yalanlanarak, “Ülkemizin enerji sektöründeki öncü kamu kuruluşlarından biri olan BOTAŞ’ın Gazprom dahil olmak kaydıyla herhangi bir şirket veyahut ülkeye satılması veyahut devredilmesi iddialarının gerçeklikle uzaktan ya da yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.” denilmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.