habernediyor.com

Benzin ve motorin güncel fiyatları (3 Aralık)

EKONOMİ

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt fiyatlarında indirim ya da zam var mı? 3 Aralık 2022 motorin ve benzin fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle beraber vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor.

Motorine önce zam sonra indirim

Motorin fiyatlarına 3 Aralık 2022 itibariyle 1 lira 16 kuruş zam geldi. Fiyat değişikliği, canli c asi no, pompa fiyatlarına yansıdı.

6 Aralık 2022’den itibaren ise motorin fiyatlarına 69 kuruş indirim yapılacak.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 23,66 TL’den satılıyor.

Benzinin litresi de ortalama 20,17 TL’den satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de motorin ve benzin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle birlikte KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim durumunda gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ortaya çıkıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.