habernediyor.com

Bakan Özer açıkladı: Yüz yüze eğitim devam edecek mi?

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimle ilgili bir problemin şu an olmadığını ve yüz yüze eğitimin, bu dönemde de kesintisiz bir şekilde devam edeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açılış ve çeşitli etkinlikler için geldiği Konya'da, yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalar yaptı.

‘Yüz yüze eğitime devam’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda yüz yüze eğitimin ikinci dönemde de aynı kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde gerekli tedbirleri toplam 71 bin 320 okulda aldıklarını belirten Özer, "Nasıl birinci dönemde yüz yüze eğitime devam ettiysek aynı kararlılıkla bu dönemde de yolumuza devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

“Omicronun okullara yansıması çok düşük”

Türkiye’nin devasa bir eğitim sistemine sahip olduğunu belirten Özer, şunları söyledi:

"Yaklaşık 850 bin dersliğin bulunduğu eğitim sisteminde, bugün itibarıyla 850 bin derslikten yalnızca 50'sinde vaka ya da yakın temas sebebiyle eğitime ara verildi. Şu an Omicron varyantının yaygınlığı yüksek ama okullarımıza yansıması oldukça düşük. Kapalı sınıfların oranı yüzde 1'in oldukça altında. İnşallah temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyarak yüz yüze eğitime okullarımızı devam ettireceğiz. Çocuklarımızın sağlığı bizim çok önemli. Bu tedbirler önemli. Bu tedbirlere okul dışı ortamlarda da dikkat etmek oldukça önemli. Toplumda bütün sosyalleşme mekanları etkileniyor ve birbirlerini de etkiliyor. Okullar da doğal olarak etkileniyor. Onun için toplumumuzdan ve velilerimizden istirhamımız, yüz yüze eğitimin devamı konusunda sağlık kurallarına uymalarıdır. Bu süreç inşallah birinci dönemde olduğu gibi sürecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.