habernediyor.com

Yunan'dan sonra ikinci büyük sıkıntı!

DÜNYA

Sığınmacılar, Avrupa kapısında bekleyişte 17. günlerine girdi. Sığınmacılar Yunan zulmünün yanısıra soğukla da mücadele etmek zorunda kalacak.

Edirne'ye gelen sığınmacıların Avrupa'ya geçmek için verdiği mücadele 17. gününe girdi.

En çok nehir geçişlerini kullanan sığınmacılardan bir bölümü ise Yunanistan'ın kapıları açacağı umuduyla Pazarkule-Kastanies sınır kapıları arasındaki tampon bölge ve yakınındaki ağaçlık alanda beklemeye devam ediyor.

Geceyi Pazarkule-Kastanies sınır kapıları arasındaki tampon bölge ve yakınındaki ağaçlık alanda kurdukları çadırlarda geçiren 10 binin üzerinde sığınmacı, bekleyişlerini sürdürürken zor şartlarda mücadele veriyor.

Soğukla da mücadele etmek zorunda kalacaklar

Yunanistan'ın tazyikli soğuk su, kaynar su, göz yaşartıcı gaz ve çivi ile güçlendirilmiş plastik mermisiyle hatta zaman zaman gerçek mermiyle mücadele eden sığınmacılar, bugünden itibaren soğukla da mücadele etmek zorunda kalacak.

Bahar günleri, yerini Balkanlar'dan gelen soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklıklarının düşmesinin yanı sıra aralıklarla sağanakların görülmesi, en çok bebekli ve çocuklu sığınmacıları vuracak.

Tamponda bekleyen sığınmacılara acımasızca müdahaleleriyle gündeme gelen Yunanistan, sığınmacılara zaman zaman tazyikli su, zaman zaman çivi ile güçlendirilmiş plastik mermi sıkıyor. Yunan hudut birlikleri ses bombası ve göz yaşartıcı bomba atarken de sığınmacıların vücuduna nişan alarak atıyor. Ölümlerlerin de yaşandığı müdahalelerde kimi zaman da Yunan hudut birlikleri tarafından gerçek mermiler kullanılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.