habernediyor.com

Venezuela ordusu duyurdu: ABD uçağını düşürdük!

DÜNYA

Venezuela ordusunun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda hava sahalarına giren bir Amerika Birleşik Devletleri uçağının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Venezuela ve ABD arasındaki gerilim gitgide tırmanıyor.

Son olarak Venezuela ordusunun resmi sosyal medya hesabı üzerinden ülkenin hava sahasına giriş yapan bir Amerika Birleşik Devletleri uçağının düşürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Venezuela'da Silahlı Güçleri Stratejik Operasyon Komutanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, 8 Temmuz sabahında Birleşik Hava Uzay Savunma Komutanlığı tarafından ülkenin hava sahasında Amerika Birleşik Devletlerine ait bir hava aracının tespit edildiği ve yasalara uygun bir şekilde savaş uçakları tarafından etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Düşürülen uçak özel bir kişiye ait

Operasyon Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada düşürülen uçağın fotoğrafları da paylaşıldı. Paylaşımı yapılan fotoğrafta uçağın numarası uçağın üzerinde net bir şekilde görülebiliyor. Flightradar'ın verilerine göre Hawker 800 tipi uçak özel bir kişinin.

Öte yandan uçağın geçtiğimiz günlerde Meksika üzerinde izinli bir uçuş yaptığı kaydedildi.

Uçağın vurulduğu alan, taşıdığı yük ve mürettebatına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmazken bu olayların genellikle uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin olduğu ifade ediliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.