habernediyor.com

Trump'tan İngiltere'ye tavsiye: Onu seçmeyin!

DÜNYA

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere’deki genel seçimler öncesi, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in seçilmesinin son derece kötü olacağını vurguladı.

Donald Trump, Brexit Partisi'nin aşırı sağcı lideri Farage'ın LBC Radyo'da sunduğu programa telefonla bağlandı.

"Johnson, şu dönem için doğru kişi"

Başbakan Johnson dahil liderlerle iyi ilişkileri bulunduğunu belirten Trump, "Onun (Johnson) şu dönem için doğru kişi olduğunu düşünüyorum." diye konuştu. 

Trump, Farage'ye, Johnson ile beraber çalışma tavsiyesini yaptı. ABD Başkanı, "Harika olabilecek bir şeyler yapacak bir noktaya geleceğinizi biliyorum. Eğer bir araya gelirseniz bu durdurulamaz olur." dedi.

"Sizi kötü yerlere götürecektir"

İşçi Partisi liderini eleştiren Trump, "(İşçi Partisi lideri Jeremy) Corbyn, ülkeniz için çok kötü olacaktır. Sizi kötü yerlere götürecektir ancak ülkenizin muazzam potansiyeli var." açıklamasını yaptı. 

Corbyn: "İngiltere seçimlerine müdahale etmek istiyor"

Corbyn ise ABD Başkanının açıklamaları üzerine, sosyal medya hesabından, "Donald Trump, arkadaşı Boris Johnson'ın seçilmesi için İngiltere seçimlerine müdahale etmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

Ülkenin önemli gazetecileri de Trump'ın açıklamalarını seçime müdahale olarak değerlendirdi.

İngiltere'de hükümet, parlamentonun Avrupa Birliği'nden ayrılığın (Brexit) gerçekleştirilmesinde anlaşamaması üzerine erken seçime gidilmesini istemişti. Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin de desteğiyle 12 Aralık'ta erken seçim kararı verilmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.