habernediyor.com

Sivrisinek fabrikası kurdu! Bill Gates iddialarla yeniden gündemde

DÜNYA

Dünyanın en zengin kişileri içerisinde bulunan Bill Gates, bu defa da “sivrisinek” iddiaları ile gündeme geldi. Sosyal medya üzerinde konuşulmaya başlayan söylemlere göre Gates, sivrisinekler üzerinden bir biyolojik silah yapmayı planlıyor. Gates, sosyal medya üzerinden yayınladığı paylaşımlarla gözleri üzerine çevirdi. Peki yaşanan asıl durum ne? İşte detaylar…

Corona virüs pandemisinin sonrasında Bill Gates için yeni bir iddiada bulunuldu. Sivrisinekler üzerinde inceleme yaptığı öne sürülen Gates’in ile yeni bir salgın için çalışmalar yaptığı sosyal medya üzerinden konuşulmaya başladı. 18 Ağustos günü Gates tarafından atılan tweet sonrasında bu iddialar “planlı salgın” endişesini ortaya çıkardı.

İşin aslı ne?

İlk bakıldığında sivrisinek üretimi yapan bir fabrika kurmak insanlara saçma gibi gelse de bu fabrika, sivrisinekler üzerinden bulaşan hastalıkların korunması için çalışmalar gerçekleştiriyor.

GatesNotes tarafından yayınlanan bilgilendirmelere göre, Wolbachia isimli bakteriyle meydana getirilen sineklerle, sivrisinek sebebiyle oluşan hastalık risklerinin düşürülmesi planlanıyor.

Fabrikada üretimi yapılan sivrisinekler sarı humma, chikungunya, zika ve dang humması gibi virüslerin insanlara geçmesini engelleyen Wolbachia isimli bakterileri içerisinde barındırıyor.

Sivrisineklerden geçen Batı Nil Virüsü sebebiyle Yunanistan'da 11 insanın ölümünün sonrasında, virüsün bulaştığı 10 kişiden birinin yaşamını yitirdiği tespit edilmişti. Komşu ülkede görülen vakalar ise Türkiye'de de korkuya sebep oluyor.

“Karmaşık yapıya inanmaktansa, basite inanmak daha kolay”

Daha öncesinde Corona virüs aşıları içerisine çip koyduğuna yönelik iddialarla gündeme gelen Gates, komplo teorileri için, “İnsanlar Covid-19 pandemisinin hızlı bir şekilde ilerlemesinin arkasındaki karmaşık bilimi anlamaya çalışmaktansa, aşıların sadece para amacıyla oluşturulduğu iddialarına inanıyor. Bu tabii ki en basit yoldur. İddialara tıklamakta oldukça eğlenceli.” demişti.

Yorumlar (1)

Saruhanbey 2 Yıl Önce

Senin gibi şeytanlar için yaşasın cehennem

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.