habernediyor.com

Putin'in hatasını düzelten genç, Rusya'da gündem oldu

DÜNYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, gençlerle gerçekleştirdiği sohbet esnasında "Büyük Kuzey Savaşı’nı", "7 Yıl Savaşları" olarak ifade etmesi üzerine sohbette yer alan öğrencilerden biri Putin'in bu hatasını düzeltti. Rusya’da gündem olan genç ile ilgili Kremlin Sözcüsü Peskov’dan destek açıklaması geldi.  

Rusya’nın uzak doğu bölgelerinden biri olan Vladivostok’ta öğrenciler ve gençler ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, önemli konulara ilişkin fikirlerini paylaştı.

“Büyük Kuzey Savaşı’nı”, “7 Yıl Savaşları” olarak aktardı

Konu, geçmişte Rusya’nın savaşlarına gelmesi üzerine Putin'in, "Büyük Kuzey Savaşı’nı", "7 Yıl Savaşları" olarak dile getirmesiyle Rusya'nın Vorkuta şehrinden programa katılım gösteren Nikanor Tolstoy adlı bir öğrenci, Başkan Putin’in hatasını düzeltti. Putin de, öğrencinin bu çıkışını başını sallayarak onayladı. Putin ile öğrenci arasındaki bu bilgi savaşı, bir anda Rusya’da gündem oldu. Pek çok sosyal medya kullanıcısı, okul hayatında öğrencinin problemlerle karşılaşabileceğini iddia ederken bir bölümü ise genç öğrenciyi takdir etti. 

Kremlin’den gence destek açıklaması

Ülkedeki tartışmalar sonrası gündeme ilişkin Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, polemiğin ardından öğrenciyi savunarak, "Hiç kimsenin bu şekilde başarılı bir çocuğa problem çıkaracağını düşünmüyorum. Başkan Putin de söz konusu diyaloğun kendisi için bir ders olduğuna inanıyor. Putin’in, hatasını düzelten öğrenciye teşekkür ettiğini lütfen unutmayın. Arkadaşları, Tolstoy’un çok başarılı bir öğrenci olduğundan söz ediyor ve herkes harika bir geleceği olacağına inanıyor" açıklaması yaparken, Tolstoy isimli öğrencinin, okul hayatında bir problem yaşamayacağını garanti ettiklerini de dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.