habernediyor.com

Kovid-19 aşı merkezi kundaklandı

DÜNYA

Polonya’nın Zamosc şehrindeki COVID-19 aşı merkezi ile devlet sağlık ve epidemiyoloji istasyonu, bir kişi tarafından kundaklandı.

Polonya’da Zamosc şehrindeki COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşı merkezi ile sağlık ve epidemiyoloji istasyonuna kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Olay mahalline bisikletiyle gelen saldırgan, aşı merkezinin bodrum katının camını kırarak aşı merkezini ateşe verdi. Güvenlik görevlileri gelmeden bölgeden uzaklaşan şahıs, daha sonra devlet sağlık ve epidemiyoloji istasyonuna saldırdı.

"En ağır cezayı alacak"

Zamosc Emniyet Müdürü Jaroslaw Szymczyk, koronavirüs aşı merkezini hedef alan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını, çıkan yangınlar sebebi ile bazı ekipmanların ve buzdolaplarında bulunan aşılarının zarar gördüğünü belirtti. Szymczyk, "Olaya dair çalışmalarımız devam ediyor. Bu asla kabul edilemez bir saldırı. Olayı gerçekleştiren şahsı yakalayıp en ağır cezayı alması için yargıya teslim edeceğiz." sözlerini sarf etti.

"Tolerans göstermeyeceğiz"

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ise aşı merkezlerini hedef alan saldırılara tolerans göstermeyeceğini belirterek, "Koronavirüs aşı merkezlerini hedef alan saldırılar hususunda çok katı olacağız. Asla müsamaha göstermeyeceğiz. Virüsle baş etmenin tek yolu aşıdır ve buralara zarar vermelerini engelleyeceğiz." dedi.

Aşı karşıtlarının saldırıları devam ediyor

Polonya’nın Gdynia ve Grodzisk Mazowiecki şehirlerinde aşı merkezlerine saldırılar düzenlenmişti. Grodzisk Mazowiecki'de aşı karşıtları bir hastaneye girmek istemiş, güvenlik güçlerinin müdahalesi ile karşılaşmıştı. Gdynia'da ise mobil aşı otobüsünün etrafını saran aşı karşıtları, "Sizler katilsiniz." sloganları atarak otobüsü tekmelemişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.