habernediyor.com

Katalonya, YPG’yi ve sözde yönetim bölgesini resmen tanıdı 

DÜNYA

YPG/PKK terör örgütünün “sözde özerk yönetim ilan ettiği bölge”, Katalonya parlamentosu tarafından tanındı. YPG/PKK’nın da ülkede tanınması anlamına gelen bu karar sonrasında İspanya ve Türkiye cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı. 

İspanya’nın doğusunda bulunan ve ani bir kararlar, İspanyol hükümetine danışmadan bağımsızlığını ilan eden Katalonya özerk yönetim parlamentosu, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda ilan ettiği “sözde özerk yönetim bölgesini” resmen tanıdı. 



“Katalonya’nın Kürdistan’ın yeniden inşası konusundaki taahhüdü” 

Katalonya parlamentosu dün, “Katalonya’nın Kürdistan’ın yeniden inşası konusundaki taahhüdü” teması ile toplandı. YPG/PKK’nın faaliyetlerinin görüşüldüğü parlamentoda Katalonya’nın “bağımsızlık” yarışına öncülük eden iktidar koalisyon partileri Katalonya Cumhuriyetçi Solcu, Katalonya İçin Birlikte, Halk Birliği Adaylığı ve Catalunya en Comu-Podem, ortak tasarı sundu ve bu tasarıyı da oy çokluğuyla kabul etti. 



Terör örgütleri ile dayanışma içerisindeler 

Tasarıda yer alan 4 maddeden en çok dikkat çeken konu ise Suriye’nin kuzeydoğusunda sözde özerk yönetim ilan eden YPG/PKK’nın alanının tanınması oldu ve bu konuda şu sözler söylendi: “Katalan kurumları ve sivil toplum örgütleri, bu yönetimlerle kurumsal ilişkiler kuracaktır.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.