habernediyor.com

Kaliforniya'da OHAL ilan edildi: Önlem alın

DÜNYA

ABD'nin Kaliforniya eyalet, ülkede son yıllarda etkili olan en sert kar fırtınasını karşılamaya hazırlanıyor. Eyalette OHAL ilan edildiğini bildiren Vali Gavin Newsom, alınması gereken önlemleri sıraladı.

ABD'de son yılların en sert kışlarından biri yaşanıyor. 60'dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kar fırtınası, kutup soğukları ile beraber geldi. Uzmanların "La Nina" kışı uyarısı, ABD için geçerli oldu. Kutuplardan gelen soğuklar, ABD'yi etkisi altına aldı. ABD ile Kanada sınırındaki Niagara Şelalelerinin, soğuklar nedeniyle kısmen donduğu görüldü.

Kaliforniya eyaleti valisi Gavin Newsom, kar fırtınası ve soğuklara karşı alınacak önlemleri açıkladı. Karlı ve soğuk hava dalgasının, ülkenin batı kıyısındaki eyalete yaklaştığını hatırlatan Gavin Newsom, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini duyurdu. 

Vali Newsom: "Hızlı müdahale için OHAL gerekliydi"

Fırtınanın olumsuz etkilerinden en az hasarla kurtulmak için ekiplerin seferber edildiğini kaydeden Vali Newsom, "OHAL sayesinde acil müdahale edilmesi gereken durumlarda işimiz kolaylaşacak." dedi. Newsom, yerel yetkililerin acil çözümler üretebilmesi için OHAL'in gerekli olduğunu vurguladı.

"En az 3 günlük yiyecek ve içecek depolayın"

Kaliforniya'da uygulanacak olağanüstü hal ile ilgili merak edilenler hakkında da bilgi verildi. Eyalette yaşayan kişilerin çarşamba gecesi ile perşembe sabahı, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması gerektiği kaydedildi. En az 3 gün yetecek yiyecek ve içecek depolanmasının ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Sadece gerekli durumlarda buzdolabı ve dondurucuları çalıştırılması gerektiği aktarıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.