habernediyor.com

Japonlar bunu da yaptı: Kilolu insan kiralama hizmeti başladı

DÜNYA

Japonya’da bir firma, kilolu olmanın toplumdaki olumsuz imajının yıkılması kapsamında bir proje geliştirerek, kilolu insan kiralama hizmeti vermeye başladı. 

Japonya’da büyük beden giyim sektöründeki bir firma, ‘kilolu insan kiralama’ hizmetine başladı.

Saatte 2 bin yen kazanıyorlar

Japon firma, Japonca’daki kilolu anlamına gelen ‘debu’ ile kiralık anlamına gelen ‘kariru’ kelimelerinin birleşiminden oluşan 'Debucari' isimli bir hizmeti hayata geçirdi.

‘Japonya'da 100 kg üzerinde bir ağırlığa sahip olmak beceri ister’ sloganı ile harekete geçen bir firma, kilolu olmanın toplumdaki olumsuz imajının ve ön yargısının yıkılması hedefiyle bir proje geliştirdi.

Kilolu insan kiralama hizmetinin karşılığında firma, saatte 2 bin yen (150 TL) karşılığında kilolu bir arkadaş edinme imkânı sağlıyor.

100 kg üzerindekileri davet etti

Japon firma, insanlara ‘fotoğrafta sizi zayıf gösterecek bir partner’, ‘tahterevallide oynayacak arkadaş’, ile ‘ısmarlanan dev bir pizzaya ortaklık edecek bir yardımcı’ vadettiğini ifade ederek, 100 kg üzerindeki kişileri aralarına katılmaya davet etti.

Japonya’da şu an halihazırda sahte aile üyelerinden arkadaşa, yemeğe çıkacak partnerden orta yaşlı insana kadar birçok hizmet başlığı altında kiralama seçeneği yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.