habernediyor.com

İtalyanların yüzünü güldürecek haber geldi: Yasaklar kalkıyor!

DÜNYA

İtalya Başbakanı Gisueppe Conte, ülkede kademeli açılmanın 4 Mayıs günü başlayacağını bildirdi. Conte, söz konusu açılmanın, birilerini tatmin etmek veya belirli bölgelerin isteklerini karşılamak için değil, ayrıntılı bir çalışma ve bilimsel veriler doğrultusunda yapılacağını ifade etti. 

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan İtalya, kısıtlamaları kademeli olarak kaldırma kararı aldı. 

Konuya ilişkin açıklama İtalya Başbakanı Gisueppe Conte'den geldi. 

Conte, resmi Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Keşke şunu söyleyebilseydim: Her şeyi tekrar açalım. Hemen. Yarın sabah başlıyoruz. Ancak böyle bir karar sorumsuz olur." ifadelerini kullandı. 

Kademeli açılmanın 4 Mayıs günü başlayacağını aktaran Conte, her şeyin bir anda tekrar açılması kararının bulaşıcılık eğrisinin kontrolsüz bir şekilde yükselmesine neden olabileceğine dikkat çekti.

Conte, bunun da şu ana kadar yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı gösterilen tüm çabaların boşa gitmesi anlamına geleceğini kaydetti. 

İtalya Başbakanı, kademeli açılmanın, birilerini tatmin etmek veya belirli bölgelerin isteklerini karşılamak için değil, ayrıntılı bir çalışma ve bilimsel veriler doğrultusunda yapılacağını ifade etti. 

İtalya'da son durum ne?

İtalya'da şu ana kadar 24 binden fazla kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdi. Tespit edilen vaka sayısı ise 181 binden fazla oldu. 

Ülkede yaklaşık 49 bin kişi ise iyileşerek taburcu edildi. 

Gisueppe Conte hükümeti, 22 Mart günü tedarik zinciri için önem arz etmeyen işletmeleri kapatmıştı.

İtalya'daki sanayi çevreleri de son dönemde meydana gelebilecek ekonomik felaketi engellemek adına bazı faaliyetlerin tekrar başlatılması için hükümete çağrı yapıyordu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle zor günler geçiren İtalyan ekonomisinin, bu sene yaklaşık yüzde 8 daralacağı tahmin ediliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.