habernediyor.com

İngiltere Genelkurmay Başkanı: '3. Dünya Savaşı' çıkabilir!

DÜNYA

İngiltere Genelkurmay Başkanı Nick Carter, COVID-19 salgınının sebep olduğu ekonomik kriz ve dünyadaki mevcut belirsizlik ve kaos ortamının 3. Dünya Savaşı'nın çıkma riskini yükselttiğini belirtti.

İngiltere Genelkurmay Başkanı Nick Carter'dan önemli bir açıklama geldi. Yaşamını yitiren İngiliz ordusuna mensup askerleri anma günü olan 'Remembrance Sunday'de konuşan Nick Carter, dünyanın birçok yerinde bölgesel gerginlikler olduğunu, bu problemlerin çözülmesi için hukuksal anlamda da hataların yapıldığını belirtti.

"Yeni bir dünya savaşı ihtimali büyüyor"

Nick Carter, yakın bir dönemde geniş çaplı çatışmaların artabileceğini vurgulayarak, "Şu anda dünya endişe halinde ve belirsiz bir gidişatta. Küresel rekabet oldukça yüksek ve sahip olduğumuz risk bir hayli büyük. Bunun yanında her geçen gün yükselen tansiyon da, yanlış hesaplamalar ve planlar yapmamıza ortam hazırlıyor. Bu durum yeni bir dünya savaşı ihtimalini de artırıyor. Söz konusu risklerin bilincinde olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Geçmişi unutmayın"

Bu önemli açıklamanın sahibi Nick Carter sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Geçmişte yapılan hataları yineleyebilecek kişilere sesleniyorum. Önceki savaşlarda hayatını kaybeden insanları hatırlayın. Şu anda karşı karşıya kaldığımız en büyük risk, insanların yeni bir savaşa girmenin mantıklı olduğunu düşünmeleridir. Geçmişi unutmayın. Savaşa girmenin bir süreci, bir ivmesi var. Önceki yüzyılda tansiyon yükseldi ve bu bazı yanlış hesaplamalara sebep oldu ve sonunda da savaşlar meydana geldi. Umarım, bir daha böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız." 


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.