habernediyor.com

Boris Johnson’ın NATO çağrısı yanıt buldu: "Savunmayı ve caydırıcılığı güçlendiriyoruz"

DÜNYA

İngiltere Başbakanı Johnson, NATO liderlerinin acil toplanması yönünde çağrıda bulundu. Buna karşılık NATO, "Müttefiklerle istişarelerde bulunarak savunmayı ve caydırıcılığı güçlendirmek için adımlar atmaya karar verdik." açıklamasında bulundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı harekat başlatmasının ardından Ukrayna’nın yanında ve Rusya’nın da karşısında olduğunu belirten ilk liderler arasında yer almıştı. İki ülke arasında gerginliklerin başladığı günden bu yana bu söylemini sık sık tekrarlayan Johnson, gece saatlerindeki açıklamalarında da bunu yineledi.  



İngiltere, Ukrayna-Rusya maddesiyle acil toplandı 

İngiliz Kabinesi, Acil Durum Kabine Toplantısı (COBRA) gerçekleştirdi. Rusya-Ukrayna maddesiyle toplanan kabinenin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Boris Johnson, şunları aktardı: “Yaşananlar, kıtamız için büyük bir felaket. G7 liderleriyle bu konuyu görüşeceğiz. NATO liderlerini de acil olarak toplantıya davet ediyorum.”  

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Türkiye saati ile bugün 20.00’da açıklama yapması bekleniyor. 



Johnson'ın NATO çağrısı, olumlu yanıtlandı

NATO, Boris Johnson'ın acil toplantı çağrısını şu şekilde yanıtladı: "Washington Anlaşması'nın 4'üncü maddesi gereğince müttefiklerimizle istişarelerde bulunduk ve savunma ile caydırıcılığı güçlendirmek konusunda ek adımlar atma kararı aldık."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.