habernediyor.com

Almanya ve Hindistan anlaşma imzaladı

DÜNYA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yeni Delhi ziyareti çerçevesinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi için geniş kapsamlı bir anlaşma imzaladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de perşembe günü başlayan 3 günlük ziyareti devam ediyor. Merkel temasları çerçevesinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri ele alınırken, stratejik işbirliğini derinleştirmek ve ikili ticareti artırmak adına kapsamlı bir anlaşma imzalandı. Anlaşmada, stratejik işbirliği, tarım, siber güvenlik ve yapay zekâ konuları da yer aldı.

"Almanya'da daha fazla Hindistanlı öğrenci görmek istiyoruz"

İki lider, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyerek basın mensuplarının sorularını yanıt verdi. Hindistan Başbakanı Modi, “Büyüyen ikili ticaretimizi artırmak adına özel sektörlerimizi cesaretlendiriyoruz. Şansölye Merkel ile üst düzey iş adamları ve sanayi liderleri ile bir araya geleceğiz.” ifadelerini kullandı. Hindistan Başbakanı Modi, iki ülkenin de terörizm ve aşırıcılıkla mücadelede işbirliğini artıracaklarının da altını çizdi. 

Almanya ve Hindistan arasındaki eğitim işbirliğine de değinilen ortak basın toplantısında Almanya Başbakanı Merkel, “20 bin kadar Hindistanlı öğrenci Almanya’da eğitim görüyor ve daha fazlasını görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2018-2019 mali yılı sonunda 24.06 milyar dolara çıktı. Hindistan’da bulunan Alman firmaları, 2000 yılından bu yana yaklaşık 12 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.