habernediyor.com

IPTV’nin korsan yayınları çöküyor!

BİLİM-TEKNOLOJİ

18 Eylülde IPTV’ye yapılan uluslararası polis operasyonlarının etkisiyle Xtream-Codes yönetim sisteminin bloke edilmesi Türkiye’deki korsan yayıncıları çökertti.

18 Eylül Çarşamba gününün sabahında, İtalya polisi, korsan yayıncılık yaptığı sebebiyle IPTV’ye karşı operasyon düzenledi ve  IPTV'nin kalbi sayılabilecek Xtream-Codes yönetim sistemini bloke etti. Polis operasyonları, İtalya öncülüğünde ve İtalya ile eş zamanlı olarak EUROJUST (Avrupa Birliği Yargısal İş Birliği Ajansı) ve EUROPOL’un (Avrupa Polis Teşkilatı) desteğiyle Almanya, Fransa, Hollanda, Bulgaristan ve Yunanistan’da da yapıldı ve yapılan uluslararası polis operasyonlarının ilk aşamasının neticesinde altı önemli IPTV yöneticisini tutuklandı.

IPTV’nin kalbi Xtream-Codes durdu

Avrupa Birliği’nin ciddi yaptırımlara tâbi tuttuğu korsan yayıncılık ciddiyetini IPTV'ye karşı düzenlenen polis baskınlarıyla kendini gösterdi. Önüne geçilemez gibi görülse de yıllık cirosu yaklaşık 100 milyon avro olan IPTV’nin kalbi Xtream-Codes adlı popüler yönetim sistemi yazılımı bloke edildi. Uluslararası polis baskınından sonra çalışmayan bu sistemin alternatifi olan IPTV sistemine gömülü ancak daha zayıf perfomansa sahip diğer IPTV yönetim sistemlerini kullanan korsan yayıncılar, IPTV’nin kalbi olan ve artık işlevi olmayan Xtream-Codes ile yapabildiği korsan yayın kalitesini artık kullanıcılarına sunamıyor.

IPTV korsan yayıncıları kan kaybediyor

Türkiye’nin resmi yaptırımları olsa da uluslararası IPTV baskınları henüz avrupadaki gibi bir yankı bulamadı. Uluslararası polis operasyonlarıyla IPTV ana yönetim sisteminin çökertilmesi, tüm dünyadaki Xtream-Codes yönetim sistemini kullanan korsan yayıncıların da zincirleme bir şekilde önünü kestiği gibi Türkiye’deki korsan yayıncıların da illegal kazançlarını bitirdi. Alternatif IPTV yönetim sistemleriyle yayın yapmaya çalışan korsan yayıncılar; bozulan, sürekli donuklaşan yayınlarının kalitesizliği nedeniyle birçok üyesini kaybetti ve yeni üye bulmakta zorlanıyor.

Korsan yayıncılar son çırpınışlarında bulunuyorlar

IPTV'nin Xtream-Codes yönetim sisteminin bu baskınlarla çöküşü tüm dünyada yankı buldu ve bunlardan en büyük zarar görenlerden biri de Türk korsan ve korsan olmayan yayıncılar oldu. IPTV'nin kalbi denebilecek Xtream-Codes yönetim sistemini kullanan korsan yayıncılar, uluslararası polis baskınlarının neticesinde iflas bayrağını çekmeden önce son çırpınışlarında bulunuyorlar.

Türk korsan yayıncılar üye kaybetmemek ve yeni üye kazanmak için kampanyalar düzenliyor

Panellerin kapanması sebebiyle, kullanıcılarına korsan yayın hizmetini Xtream-Codes yönetim sisteminin kalitesiyle veremeyen Vera IPTV, Hera IPTV gibi korsan yayıncılar sabit kullanıcılarını kaybetmemek için Twitter üzerinden paylaşımlarıyla zaman istiyor, indirimler yapıyor ve hatta ödedikleri ücretleri geri ödüyor. Çözüm üreteceklerini Twitter gibi kanallarla üye ve potansiyel üyelerine aktarıyorlar. İllegal kazançlarını kaybetmeye başlayan korsan yayıncılar, IPTV’ye yapılan uluslararası polis baskını öncesindeki ücretlerinin çok daha altında fiyat biçerek üyelerini elde tutmaya çalışıyor, yeni üyeler bulmaya çalışıyor ve hatta hediye IPTV panelleri teklif ediyorlar. Bu tür kampanyalar sosyal medya kullanıcıları arasında da tartışılıyor. Korsan yayıncıların indirim çağrıları, mağazalarını kapatmadan önce kalan ürünlerini çok ucuz fiyatlara satan patronlara benzetiliyor.

IPTV’de özgün yayıncılık yapanlar da kaybediyor

IPTV’de yalnızca korsan Süper Lig futbol maçları ya da korsan diziler yayınlanmıyor. Xtream-Codes yönetim sisteminin çöküşüyle özgün yayıncılık yapan kişi ya da kuruluşlar da kan kaybediyor.

Xtream-Codes’a alternatif yönetim sistemleri kuruluyor

IPTV’nin yüksek çözünürlükle yayın yapma şansı tanıyan güçlü yönetim sistemi Xtream-Codes’a alternatif yazılımların üretilmesinin önüne geçilemez. Ancak yeni bir yazılımın popülerleşmesi zaman alacağı ve korsan yayın kullanıcılarının bu tür panellere güvenini kaybettiği için bu tür bir oluşumun yayılmasının zaman alacağı düşünülüyor.

Habernediyor.com / Safa Kaçar

Yorumlar (33)

xtream codes 5 Yıl Önce

bos bos haber yapmayın yakanda yine sizlerleyiz

Cengiz 5 Yıl Önce

Habere bak. Daha bu gece derbiyi iptv den 4k izledim. 3000 kanalım var hepside aktif canım. İptv candır gerisi heyecan.

Can 5 Yıl Önce

Yaşasın IPTV yaşasın korsan yayıncılık sözün özü şudur: Dinsizin hakkından imansız gelir...

Cihan clb 5 Yıl Önce

Serefsizler.ayda 140 liralık asıl dolandırıcı sahtekar olan dinsiz araplarami calisiyosunuz..

Jammy 5 Yıl Önce

Hangi iptv o

Cafer can 5 Yıl Önce

Daha sadece bu operasyon avrupada yapıldı ülkemizde de yapılması an meselesi sen dün izlemiş olabilirsin ancak bu yarın izleyeceğin anlamına gelmez

Mehmet sözer 5 Yıl Önce

Yayınlar gitmedi diyen arkadaşlar yayınlar yavaş yavaş gitmeye başladı 3gunnsonra ağlamayın yeni abonelik yapmayın tecrübe ile sabittir...

Ayar ahmet 5 Yıl Önce

Rusya alt yapılı coğu oyuzden biesey olacagını zannetmiyorum lig tv fiyatları düşmeli

Murat 5 Yıl Önce

Beinsport 129 lira aylık İptv yıllık 200 lira. İp tv kapansada genede bu rezil lig için bu parayı vermem

osman tokmak 5 Yıl Önce

EDİTÖR'ÜN NOTU: Sayın Osman Tokmak. Yorumunuz, kriterlere uygun olmadığı için onaylanmamıştır.

Tarkan 5 Yıl Önce

Cahil sen önce avrupada yaşa da öyle konuş

Tarkan 5 Yıl Önce

tff, türk takımlarını koruma maksadıyla, televizyon haklarını satma kararını aldığı, bu şekilde anadolu takımlarına maddi bir gelir sağlamayı planlamıştır. Bu plan çerçevesinde de bir ihale yapılıp yayıncı kuruluşa satılmıştır. Oradan edilen gelirle, anadolu takımları ayakta kalmaya, altyapılarını geliştirmeye devam etmektedir. Önce bunu bil, sonra da kul hakkı yemek haram, bunu da bil.

Oğuzhan 5 Yıl Önce

Ne kadar utanmaz adamlarsınız siz! Hırsızlık bu adamların yaptığı yayın. Sizin de ne kadar hoşunuza gidiyor hırsızlık. Siz 100 tlllik bir şeyi hırsıza çaldırıp 20 tl hırsızın eline veriyorsunuz, onu kullanıyorsunuz keyifle. Yazık ne kadar bozuk bi zihniyet. Yayın hakkı için milyar dolar yatırım yapan adamların senelik 200 tlye maçları yayınlamasını mı istiyorsunuz :)

Cihan clb 5 Yıl Önce

Bırak hep aynı muhabbetler..kaynakmis..dün akşam gördük derbide kaynağı ..kaç yıldır ne değişti Avrupa'da sıfır lig desen kalite sıfır ..kaynak anca bjzi soyma politikasi..Avrupa'da asgari ücrete bak platform fiyatlarına bak liglerun kalitesine bak sonra yaz Tarik efendi..bende gidecem ruhsuz futbolcular gece barda yesin içsin diye 140 verecem.tsubasa izlerim daha iyi..

Kara Korsan 5 Yıl Önce

Akılları sıra bu tür haberlerle iptv kullanıcılarının kafasını bulandırıp vazgeçirmek. Yemezler, hepsi çok kaliteli yayın yapıyor ve hiçbir aksaklık da olmuyor. Ben dahil yedi kişi yayıncıyla üyeliğimizi iptal edip iptv' ye geçtik mis gibi seyrediyoruz gerisi safsata.

Ş. Aksoy 5 Yıl Önce

Dün gece alfa iptv maç derbi maçı ve tüm kanallar kapalıydı izleyemedim gs fb maçını maç bitti kanallar hemen açıldı fecbook üzerinden kesik kesik izleme çalıştım ilgilen arkadaşlara duyrulur

Asker 5 Yıl Önce

Lig TV aylık 30.tl olsa bile almam. Lig tvnin En büyük yanlışı yıllık paket düşük fiyata tek ödeme peşin satışa sunamamasıdır.

Ibrahim ozsoz 5 Yıl Önce

Gram isten anlamayan adalarin yaptigi habercilik boyle olur. IPtv sadece xtream'dan olusuyor oyle mi? Neyse detay verip sizlere prim yaptirmayacagim. Kimse merak etmesin. En fazla 1 ay icinde yeni alt yapiyla xtreamcode'lar geri gelecek sadece linklerinizi guncellemeniz yetecek. Bein sports dolandırıcılığına karsi verilmiş en guzel cevaptir...

Kck4848 5 Yıl Önce

Dun derbies maci ultra HD izledim Hala almak isteyenler benimle iletisime gecebilir...

Burak 5 Yıl Önce

Yillik 200 tl imis aldikda ne oldu ip tvde uyelik bir ay izle ikinci ay muhattap yok sakin almayin arkadaslar bir ay yayin veriyolar sonra muhattap yok efsane denen satici

Ahmet 5 Yıl Önce

Lig tv paketi aylık. 50 TL yap sürümden kazan.Şu an ki cironu % 50 arttır.sürümden kazan.Millet illegal yollara başvurmasın

AdımSanım 5 Yıl Önce

Bi sittirin gidin dün maçı arkadaşlarla kafede izledik 120 tl para verdik yazık yaww yaziiikk ulkenin ekonomisi bu kadar rezilken bunu yaptik canım acıyor bu yüzden yaşasın ip tv ayda 20 lira yap herkes izlesin arkadaş....

mehmet karabudak 5 Yıl Önce

cidden habere bakar mısın y sesli güldüm :) bende hiç sorun olmadı

Walker 5 Yıl Önce

Ulkemizde iptv yayini yapan var mi? Ben hepsi yurt disinda diye biliyorum. Birde bu kadar yayini yapabilecek turkiyede internet var mi? Dunyanin parasini oduyoruz buna neden sesiniz cikmiyor.

ysfcn 5 Yıl Önce

daha 2 hafta önce farkettim böle bi uygulamayı :D cenabbet miyim neyim

sedo1616 5 Yıl Önce

Tmm fiyatları makul seviyelere çeksinler bizde korsana yönelmeyelim?!!!!!Kimse kusura bakmasın bizde kolay kazanmıyoruz ki kolayca savuralım! !!!!!!!

Mustafa 5 Yıl Önce

Korsana elbette hayır. Lakin orijinalden de uçuk fiyatlar gerçekten insanı keriz yerine koymak anlamında. Ekonomi belli asgeri ücret belli aylık 30 TL yap ligi tüm IPTV çöksün. Millet keriz değil 120 Tp aylık versin..

Emircan budak 5 Yıl Önce

Senelerce digiturk kanimizi emdi bee gecen gunde aramislar musteri geri kazanma servisi kurmuslar yeni insAllah batarlar ama sahipleri katarli onlara bi sey olmaz

mirac 5 Yıl Önce

belki 10 yildir var bu ip tv benim kullandigim ise 8 yildir aktif ben daha gecen mart ayinda aldim anlamadigim sey ise ulan bu kadar yildir var olan birsey ben elimi surunce mi akliniza geldi operasyon yapmak bu ip tv ye operasyon yapan yayinda ve yapimda emegi gecen butun polis ve bakankari tebrik ediyor hepsinin birbirini -sansür- rica ediyorum beni ugrastirmayin

AHMET CEBE 5 Yıl Önce

atlasiptv den bende izledim 1080p ne kapanması

can 5 Yıl Önce

valaha reklam gibi olmasın tekno iptv de kapanma yok inşAllah da kapanmaz 3 yıldır izliyorum iptv den tüm maçları

Amasyalı 5 Yıl Önce

Ve İptv yayınları tamamen durdu.

mert 4 Yıl Önce

xtream codes panelleri hala çalışıyor. sayın modlar bu konuda bişeyler yazdım ama umarım yayınlarsınız. https://webdeyazilim.com/xtream-codes-rehberi.html

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.