habernediyor.com

Apple, Çin'den taşınacak mı?

BİLİM-TEKNOLOJİ

Foxconn isimli şirketin üst düzey bir yöneticisine göre Apple, gerekli görmesi durumunda kendi ürünlerini Çin dışında üretebilir.

Apple'ın en önemli üretim ortağı olan, merkezi Tayvan'da yer alan ve "Foxconn" olarak da tanınan Hon Hai şirketinin üst düzey yöneticisine göre, Apple, kendi ürünlerini Çin dışında üretebilecek. 

ABD - ÇİN TİCARET SAVAŞI BÜYÜRSE...

Bloomberg sitesinde yer alan habere göre, Apple'ın en önemli üretim ortağı Foxconn şirketinin yarı iletken biriminin yöneticisi Young Liu, ABD ve Çin arasındaki savaşın daha da kızışması halinde Apple'a tam destek vereceklerini belirtti.

Liu, şu anda üretimlerinin yüzde 25'inin Ngbahis Çin dışında olduğunu ve Hindistan'da da Apple için yatırım yaptıklarını aktararak, Apple'ın isteklerini karşılamak için yeterli kapasiteleri olduğunu kaydetti. 

Apple tarafından Çin'den çıkma talimatının henüz verilmediğini aktaran Liu, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre şirketin, üretimini herhangi bir yere taşıma kapasitesi olduğunu söyledi.

Öte yandan Foxconn şirketi, iPhone Xr serisi için Hindistan'ın Chennai kentinde kalite testleri yapıyor ve yakın zamanda da seri üretime geçmeyi hedefliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.