Yürek yakan kare! Binlerce hayal moloz yığınlarının altında kaldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde Malatya’da biriken molozlar adeta enkaz dağlarına dönüştü. Hayallerin ve hatıraların gömüldüğü enkaz dağları, görenlerin yüreğini sızlattı.

YAŞAM 04.02.2024, 11:07 05.02.2024, 09:44 Buse Önder
Yürek yakan kare! Binlerce hayal moloz yığınlarının altında kaldı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerin yıl dönümünde Malatya'da, depremin yol açtığı yıkımın izleri hala canlı bir şekilde hissediliyor. Binlerce binanın yıkıldığı ve ağır hasar oluştuğu Malatya'da, enkaz kaldırma çalışmaları hala devam ediyor. Molozlar, iş makineleriyle kamyonlara yüklenerek Yaka Mahallesi Şehir Mezarlığı mevkiindeki boş bir araziye taşınıyor.

Bu alana dökülen molozlar, iş makineleriyle ayrıştırılarak "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin yıldönümüne yaklaşırken adeta enkaz dağlarına dönüşüyor. Malatya'da yaşayan insanların hayallerinin ve acı hatıralarının altında yatan bu enkaz dağları, görenlerin yüreğini sızlatıyor.

‘Yeniden yeşertmeye çalışıyoruz’

Fidancılık yapan Aziz Haliloğlu, bu bölgede yaşanan felaketi ve enkazın kaldırılmasını değerlendirerek, şehirlerle birlikte insanların hayallerinin de yıkıldığını ifade etti. Haliloğlu, depremin yıl dönümüne yaklaşırken duygularının taze olduğunu belirterek, “Depremin yıl dönümü yaklaşıyor. Asrın depremi diyebileceğim bir depremdi bu sebeple duygularımız taze. Birçok hayalimiz kırıldı, hayallerimizi yeniden yeşertmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Binlerce insanın hayalleri yıkıldı’

 Aziz Haliloğlu, depremin etkileriyle ilgili olarak, "Her gün enkazı görmek üzüntü verici. Burada birçok vatandaşın hayali yatıyor. Her baktığımızda 'şu arkadaşımız böyleydi, depremde böyle oldu' diyoruz. Molozları gördükçe tedirgin oluyorum. Her gün sallandığımız için tedirginlik yaşıyoruz, üzüntü de devam ediyor. Rabbim bir daha yaşatmasın, insanoğlu gördükçe üzülüyor. Her gün enkazın içine gelip gitmek kolay değil" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)