Uludağ’da kayak sezonu kapandı

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden olan Uludağ’da sezonun bitmesiyle birlikte pistler sessizliğe büründü. Orada faaliyet gösteren oteller kapıları bir sonraki sezona kadar kapattı. Son iki gündeki kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı ise 58 santimetre olarak ölçüldü.

YAŞAM 23.03.2024, 15:33 25.03.2024, 13:43 Melina Ay
Uludağ’da kayak sezonu kapandı

Uludağ kayak merkezi, Türkiye'nin en önemli ve popüler kayak merkezlerinden biridir. Türkiye'nin en yüksek dağı olan Uludağ, yılın büyük bir kısmında karla kaplıdır. Bu nedenle kayakseverler için ideal bir destinasyondur. Uludağ kış tatil için, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor ve Türkiye'nin turizm gelirlilerine önemli katkı sağlıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda, Uludağ Oteller Bölgesinde kar kalınlığı, son yağışların ardından 58 santimetreye yükseldi. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında eksi 4, en yüksek sıfırın üstünde 4 derece olarak ölçüldü. Uludağ’da kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Mart ayı sonunda sezonun biteceğini belirten Karina Otel Genel Müdürü Ali Faik Korkmaz, "Ay sonunda sezonun biteceğini düşünüyoruz. Otelimizi ay sonunda kapatıyoruz. İki gündür yağan kar yağışı bizi şaşırttı. Bayramdan sonraya kadar uzatalım mı diye düşündük ama önceden yapılan rezervasyonlar da kararımızda etken oluyor. Rezervasyon sayılarındaki düşüşten dolayı ay sonu kapatmayı planladık” dedi.

“Şuanda tek açık oteliz”

Uludağ’da kendilerinden başka otelin açık olmadığını belirten Korkmaz, “Geçen hafta bazı otellerden bize geçiş oldu. Gelen misafirlerimizi otelimizde ağırlıyoruz. Bu sezonu yüzde 25-30 doluluk oranında geçirdik. Otelimizi aralık ayı ortasında açtık. Mart sonunda kapatıyoruz” diye konuştu.

“Bu sezonki doluluk oranından memnun değiliz”

Bu sezon ortalama yüzde 27 doluluk oranımız var. Bu da bizim açımızdan iyi bir sonuç değil. Biz aynı zamanda event oteliyiz. 500 kişilik toplantı salonumuzda seminer, toplantı ve workshop oluyor. Onlara rağmen yüzde 27 doluluk oranında kaldık maalesef. Tamamen kar yağışına bağlıyız. Doluluk beklediğimiz doluluk oranını yakalamamızın nedenini Uludağ’ın tanıtımlarında eksiklik olmasına bağlıyorum. O konu da eksiklik görüyorum" şeklinde konuştu.

“Bu aylarda Bursa’da yaşayanlar Uludağ’a gelmeli”

Çocuklarıyla birlikte eğlenmek için Uludağ’a gelen Sevdi Mutlu, "Çocukları eğlendirmeye çalışıyoruz, kayak yapıyoruz. Bugün fazla kar yağdığından dolayı kayamadık. Kaymak için kendimize zemin yapıyoruz. Çocuklar insan arıyorlar. İlk geldiğimizde kimse yoktu çocuklar korktu. Ama insanları görünce alışmaya başladılar. Genelde ocak şubat aylarında kar yağdığı zaman geliyoruz. Şu an otelde kalanlar için Uludağ’a gelmek mantıksız. Kayak pistleri, faaliyetler ve eğlence mekanları kapalı. Uludağ’a Bursa’da yaşayanların gelmesi daha uygun olur. 2-3 saatliğine günübirlik eğlenip gidebilirler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Uludağ’da konaklama fiyatlarının çok yüksek olmasının da rezervasyonlarda etkili olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)