Mart ayında Uludağ'da pistler doldu!

Türkiye’nin en önemli doğa ve kayak turizm merkezlerinden Uludağ’da kayak sezonu devam ederken, Kar kalınlığının 40 santimetreleri bulduğu zirvede hava sıcaklığı -4 derecelerinde seyrettiği havada son tatil fırsatlarını değerlendiren tatilciler yoğunluk oluşturdu.

EKONOMİ 03.03.2024, 10:31 04.03.2024, 11:45 Buse Önder
Mart ayında Uludağ'da pistler doldu!

Uludağ, Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri olarak, sezon sonuna yaklaşmasına rağmen hafta sonları yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Mart sonuna kadar sürmesi beklenen kayak sezonu, tatilcilerin yılın son kayak keyfini yaşamalarına olanak tanıyor.

Sezon sonuna yaklaşıldıkça Uludağ'da tatilciler, sezon sonu indirimlerinden faydalanarak kayak keyfini çıkarıyor.

Sezon Mart sonuna kadar devam edecek

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Dernek Başkanı Yahya Usta, sezonun güzel geçtiğini ve yoğunluğun devam ettiğini belirtirken, mevcut kar durumunun mart sonuna kadar devam edebileceğini ve kısa süre içinde yeni bir kar yağışının beklendiğini ifade etti.

Usta, ocak ve şubat aylarındaki yoğunluğun mart ayında biraz daha azaldığını ve işletmecilerin personel eksikliği yaşadığını, bu durumun ise tatilcilere yansıdığını vurguladı.

Bu dönemde gelmeyenler gelecek yılı bekleyecek

Sezonun sona ermesine yaklaşık on gün kala, tatilciler sezon sonu indirimlerini değerlendirme fırsatını bulurken, Doğukan Boztepe isimli bir tatilci, her hafta sonu Uludağ'a geldiğini ve sezonun son haftasının, bele en kalabalık gün olacağını düşündüğünü paylaştı.

Boztepe, bu dönemde kayma fırsatı bulamayanların bir sonraki yılı beklemek zorunda kalacaklarını belirtti.

Tatilciler son fırsatları değerlendiriyor

Uludağ'da geçirilen sezonun başarılı olduğunu ifade eden Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Dernek Başkanı Yahya Usta, aynı zamanda kayak malzemeleri fiyatlarında esneme yapıldığını ve tatilcilerin bu fırsatları değerlendirdiğini dile getirdi. Tatilciler, sezonun son günlerinde Uludağ'ın keyfini çıkarırken, gelecek yıl için beklentilerini de dile getirdi. 

Yorumlar (0)