Türkiye’nin en yüksek rakımlı köyünün yolu kapandı

Bitlis Adilcevaz'daki 2 bin 317 rakımlı Kışkılı Köyü’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kesildi. Köy adeta kar altında kaldı ve vatandaşlar karla mücadele ederek tüneller açıyorlar.

YAŞAM 27.03.2024, 14:19 28.03.2024, 09:10 Melina Ay
Türkiye’nin en yüksek rakımlı köyünün yolu kapandı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Kışkılı köyünde, etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım engellendi.

Bitlis`in Adilcevaz, Muş’un Malazgirt ile Ağrı`nın Patnos ilçe sınırlarında bulunan ve 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’nın 2 bin 317 metre rakımlı eteklerinde kurulan Kışkılı Köyü sakinleri, bazı evlere karla mücadele ederek tünel açmak zorunda kaldılar.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı 2 bin 317 rakımlı Kışkılı köyünde, etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kesildi. Köy adeta kara gömülürken, yolu ulaşıma kapandı. Tek katlı evlerin kar altında kaldığı köyde, bazı vatandaşlar ise kardan tünel açarak evlerine girebiliyor.

"Dünya ile bağlantımız kesildi"

Köy sakini Rahmi Yoldaşçı, köylerinin Türkiye'nin en yüksek rakımlı köylerinden biri olduğunu belirterek, "Yaklaşık 10 gündür kar yağıyor. Buna fırtına da eklenince biz burada mahsur kaldık diyebiliriz. Evlerimiz kara gömüldü, yolumuz kapandı. Dünya ile bağlantımız kesildi. Tünel açarak evlerimize giriyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)