Türkiye genelinde son hava durumu ne? Vatandaşları neler bekliyor?

Türkiye’de son haftalarda artan yağışların ardından yağmurlu hava yerini güneşli havalara bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler doğrultusunda nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

YAŞAM 01.04.2024, 10:13 Melina Ay
Türkiye genelinde son hava durumu ne? Vatandaşları neler bekliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği bu günlerde vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Uygun giyinmeye ve su tüketimine önem vermek, özellikle sabah ve gece saatlerinde puslu havalara karşı tedbirli olmak gerekiyor. Ayrıca, güneşin etkisinin arttığı saatlerde güneş kremi kullanması gerektiği tavsiye ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle güneyli olacak ve iç bölgelerde zaman zaman kuzeyden hafif esmesi bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:

Ankara: Az bulutlu, 26 derece

İstanbul: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu, 23 derece

İzmir: Az bulutlu, 30 derece

Adana: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii parçalı bulutlu, 31 derece

Antalya: Az bulutlu ve açık, 25 derece

Samsun: Az bulutlu, 21 derece

Trabzon: Az bulutlu, 19 derece

Erzurum: Az bulutlu, 17 derece

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 25 derece

Sislenmelere dikkat!

Son değerlendirmelere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Bölgelerin çoğunluğu az bulutlu ve açık olacak. Ancak öğle saatlerinden sonra bazı bölgelerde parçalı bulutlara rastlanabilir. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus, Marmara ve Ege'de ise toz taşınımı görülebilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Yorumlar (0)