Tüm vatandaşları ilgilendiriyor: Bu duraklar 45 gün kapalı olacak!

İstanbul'da D-100 Karayolu'nun yeniden dizayn edilmesi çalışmaları kapsamında Beşyol Metrobüs İstasyonu geçici olarak kapatıldı.

YAŞAM 07.02.2024, 13:19 Buse Önder
Tüm vatandaşları ilgilendiriyor: Bu duraklar 45 gün kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, D-100 Karayolu'nun yeniden düzenlenmesi kapsamında Beşyol Metrobüs İstasyonu'nu 45 gün süreyle kapatma kararı aldı. Yapılan açıklamaya göre, teknik ömrünü tamamlamış ve yaya kapasitesini karşılamayan Beşyol Metrobüs Üst Geçidi, yenileme çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTK) kararı ile 7 Şubat Çarşamba gününden itibaren kapatılan Beşyol Metrobüs İstasyonu, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar hizmete girecek. Bu süre zarfında ise vatandaşlar, Sefaköy ve Florya metrobüs duraklarını kullanabilecek.

Yeni bir üst geçit yapılacak

Yenileme çalışmaları kapsamında 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde yeni bir üst geçit inşa edilecek. Üst geçidin tamamlanmasının ardından Edirne istikameti D-100 Karayolu, yan yol ve metrobüs yolu 450 metre boyunca yaklaşık bir şerit kadar kuzeye ötelenecek, aynı zamanda Metrobüs peron alanı genişletilecek.

Beşyol Metrobüs İstasyonu'nun kapatılmasıyla birlikte vatandaşlar, Sefaköy ve Florya metrobüs istasyonlarından hizmet alabilecek. Ancak, bu durakların kapatılmasının yolcular arasında çeşitli mağduriyetlere neden olabileceği düşünülüyor.

‘İnsanların mağdur olacağını düşünüyorum’

Gülçin Doğu isimli bir vatandaş, özel bir okulda çalıştığını ve her sabah işe gitmekte zorlandığını belirterek, "İnsanlar mağdur olacak diye düşünüyorum. Ben zaten eski köprüyü kullanıyorum. Yenileme sürecinde eski köprüyü kullanamadığımda benim yürüme mesafem de uzayacaktır, yani sıkıntı olacaktır" şeklinde konuştu.

’45 gün uzun bir süre’

Aykut Taşova ise, "Sürekli olarak metrobüsü kullanıyorum. Şu an ne yapacağız? Sefaköy'ü kullanacağız artık. Oradan binip gideceğiz. 10 dakikalık bir yürüme mesafesi var. Yapacak bir şey yok, yürüyeceğiz mecbur. 45 gün uzun bir süre, o yüzden belediyemizin hızlı bir şekilde süreci tamamlamasını temenni ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)