"Tokat'ın Titanik'i" kurtarılmayı bekliyor

Tokat'ta Almus Kaymakamlığınca ilçe ekonomisine katkı sağlamak maksadıyla getirilen gemi, rüzgar sebebiyle battı. Yurttaşların "Tokat'ın Titanik'i" diye isimlendirdiği gemi, tekrar turizme kazandırılacağı günü bekliyor.

YAŞAM 30.01.2024, 23:11 31.01.2024, 18:22
"Tokat'ın Titanik'i" kurtarılmayı bekliyor

Tokat'ta Almus Kaymakamlığınca Almus Barajı'nın turizme kazandırılması maksadıyla 3 Temmuz 2015'te satın alınan gemi, baraja indirilerek hizmet sunmaya başladı. Balıkesir'e Ayvalık ilçesinden kente getirilen 5 metre genişliğinde, 19 metre uzunluğunda ve 10 ton ağırlığındaki gemi, geçtiğimiz aylarda Almus'ta etkili olan rüzgar sebebiyle battı. Yaklaşık olarak üç aydır su altında bekleyen ve yurttaşlar tarafından "Tokat'ın Titanik'i" olarak isimlendirilen geminin gün yüzüne çıkarılarak tekrar turizme kazandırılması bekleniyor.



"Üç ay evvel battı"

Geminin tekrar turizme kazandırılması gerektiğini dile getiren Hami İşler, "2015'te Almus Kaymakamlığınca ilçeye getirilen gemi, yaklaşık olarak üç ay evvel çıkan fırtına sebebiyle battı. Biz de bu gemiyi 'Tokat'ın Titanik'i olarak isimlendiriyoruz. Geminin bölgemiz için tekrar turizme kazandırılmasını istiyoruz. Büyük sükse yaratacağı kanaatindeyiz. İlçe turizminin gelişmesine çok büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Arkamızdaki geniş ormanları ve karla kaplı arazileri de görüyorsunuz. Bu gemiyle her şeyin çok daha güzel olacağı kanaatindeyiz." dedi.



"Kent turizmine kazandırılmalı"

Mustafa Işık ise "2015'te Almus Kaymakamlığınca ilçeye kazandırılan gemi, üç ay evvel sert fırtınadan ötürü battı. Bu geminin eski günlerindeki gibi kent turizmine kazandırılmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)