Termometreler 41 dereceyi gördü: Plajlar doldu taştı

Meteoroloji’nin hava sıcaklıklarının artacağını duyurmasının ardından Antalya’da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Kentte yaşayanlar ve tatilciler plajlara akın etti.

YAŞAM 03.06.2024, 13:59 04.06.2024, 08:51 Şeyda Gül
Termometreler 41 dereceyi gördü: Plajlar doldu taştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz bölgesinde hava sıcaklarının 30 derecenin üzerine çıkacağı uyarısında bulunmuştu. Uyarıların hemen ardından turizm kenti Antalya'da, sıcak hava etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının 38 dereceye kadar çıktığı kent merkezinde deniz suyu sıcaklığı 24 derece ölçüldü. Nem oranının yüzde 36 seviyelerinde seyrettiği kentte, sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler Konyaaltı Sahili'nin yolunu tuttu. Sahile akın edenlerden bazılarının denizde yüzüp, dalış ve kürek sörfü yaptığı görüldü. Bazıları ise güneşlenmenin ve gölgede denizi izlemenin tadını çıkardı.

Şehir merkezinde bulunan termometrelerde hava sıcaklığı, güneş altında 41 dereceyi gösterirken, araçlarda ise sıcaklık 38 dereceye kadar çıktı. Hava sıcaklığının hafta boyunca devam edeceği kaydedildi.

Antalya çok güzel

Fransa'dan arkadaşlarıyla Antalya'ya gelen ve Konyaaltı Sahili'nde denizin keyfini çıkaran 23 yaşındaki Anne- Emmanuel's, Antalya’nın çok sıcak olduğunu söyledi. “Bu havayı seviyoruz, arkadaşlarımla Fransa'dan geldik. Arkadaşlarım havanın her gün bu kadar iyi olmasına şaşırıyor” diyen  Emmanuel's,  kentin muhteşem olduğunu belirterek “Antalya çok güze” dedi.

Piknik yapmayı tercih ettik

Sıcaktan bunalan ve ailesiyle Konyaaltı Sahili'nin yeşillik şeridinde piknik yapan Fadime Bildik, sıcaktan bunaldıklarını söyledi. Yayla memleketlerinde yaşadıkları için buranın kendilerine sıcak geldiğini ifade eden Bildik, aileleriyle beraber burada gölge altında kahvaltı yaptıklarını dile getirdi.

Yurt dışından ailesinin yanına tatile geldiğini belirten Selma Coşkun ise Antalya’ya tatile geldiğini söyledi. “Bizim memleketimiz çok güzel. Buralar cennet inanın. Ülkemi seviyorum” diyen Coşkun, bugün denize girmekten ziyade piknik yapmayı tercih ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)