Adı değişince ziyaretçisi de arttı

UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Kapadokya bölgesinin simge yapılarından olan ve üç peribacasının yan yana olduğu bölgesin adı ‘Peribacaları’ olarak değiştirildi. Peribacalarını görmeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin sayısı da arttı.

KÜLTÜR-SANAT 03.06.2024, 14:02 04.06.2024, 08:47 Melina Ay
Adı değişince ziyaretçisi de arttı

Yaklaşık olarak 5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya'nın önemli noktalarından biri olan, Ürgüp ilçesinde bulunan ve 'Üç Güzeller' olarak bilinen alanın adı, Ürgüp Belediye Meclisi tarafından değiştirildi. Artık bölge, Ürgüp'ün batı girişinde yer alan ve Kapadokya'nın sembolü haline gelen Üç Güzeller ve Çatalkaya gibi isimlerle anılan bölgenin adı 'Peribacaları' olarak anılacak. Bu değişiklikle birlikte, dünyada en fazla fotoğrafı çekilen noktalar arasında yer alan Peribacaları'nı ziyaret eden turistlerin ilgisi artmıştır.

Meclis ‘Üç Güzeller’ olarak anılmasına izin vermedi

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Benim çocukluğumda bu bölgeye 'Peribacaları' denirdi. 'Üç Güzeller' ismi ise daha yaklaşık yedi, sekiz yıllık bir geçmişe sahip bir isimdir. 'Üç Güzeller' ismi, rehberlerin kaya oluşumlarına hikayeler uydurmasıyla ortaya çıkmış yapay bir isimdir. Ancak, bu isim bölgede sevildi ve benimsendi. Biz 'Üç Güzeller' ismini koruyalım ancak Peribacaları'nın adının 'Üç Güzeller' olarak anılmasına meclisimiz izin vermedi. Coğrafya ve sosyal bilgiler kitaplarında Peribacaları denildiğinde akla gelen bu güzel oluşumların en iyi temsili buradadır” dedi.

“İlginin artacağını umuyorum”

Başkan Bul, bu coğrafyanın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirterek, “Burası adeta ayrı bir gezegen, dünyanın farklı bir uzantısı. Bu nedenle, dünyanın en popüler fotoğraf çekilen yerlerinden biri olması şaşırtıcı değil. Gelecekte de bu ilginin artacağını umuyorum” şeklinde konuştu.

“Fotoğraf çekinerek eğleniyoruz”

Ayten Sağdıç, Kapadokya bölgesine yılda iki, üç kez geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Şu an dünyanın en popüler fotoğraf çekilen noktalarından birindeyiz. Burada fotoğraf çekmek ve eğlenmek gerçekten harika bir deneyim.”

Yorumlar (0)