Sivas-İstanbul arası YHT seferleri başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Sivas ve İstanbul arasındaki bu yeni hizmetin, vatandaşlara daha hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sunacağını belirtti.

YAŞAM 17.04.2024, 12:41 17.04.2024, 18:02 Melina Ay
Sivas-İstanbul arası YHT seferleri başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ulaşım sektöründe çağ atlatan projelerine bir yenisini ekleyerek, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız yüksek hızlı tren seferlerinin başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, demiryollarındaki yapılan yatırımlar ve atılımlar sayesinde Türkiye'nin ulaşımında önemli bir dönüm noktasına gelindiğini vurguladı.

Konforlu ulaşımı hedefliyorlar

Uraloğlu yaptığı açıklamada, hızlı tren projeleri, mevcut demiryollarının yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demiryolu sanayisinin geliştirilmesi gibi alanlarda bakanlık olarak aktif bir şekilde çalıştıklarını belirten Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu altyapısını güçlendirerek vatandaşlara güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşım imkanları sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Ulaşım sektörünü ileri bir noktaya taşınacak

Uraloğlu, bu yeni hizmetin, Sivas ve İstanbul gibi önemli şehirler arasında seyahat eden vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacağını ve ülkenin demiryolu ağının daha da genişlemesine katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, demiryolu yatırımlarına devam edilerek Türkiye'nin ulaşım sektöründe daha ileri bir noktaya taşınacağını vurguladı.

İstanbul-Sivas YHT seferleri

Sivas ve Ankara’dan YHT ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmaların tamamlandığının müjdesini veren Uraloğlu, “Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’da hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacaktır” dedi.

İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini ifade eden Uraloğlu, “Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)