Murat Aci’nin öldüğü kazada adalet bekleyişi: ‘Hayatlarına nasıl devam ediyorlar’

Oğuz Murat Aci’nin ölümüyle sonuçlanan kazada yaralanan ve olaya tanık olan yakınları, T.C. ve annesi Eylem Tok'un henüz teslim olmamasına karşı tepkilerini dile getirdi. Tahsin Arslan, yaşadıkları travmayı anlatırken, telefonunun olay yerinde kaybolmasına da değindi ve bu durumun hala çözüme kavuşmamasından endişe duyduklarını dile getirdi.

GÜNDEM 17.04.2024, 12:46 Buse Önder
Murat Aci’nin öldüğü kazada adalet bekleyişi: ‘Hayatlarına nasıl devam ediyorlar’

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin karıştığı ve Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybettiği kazanın ardından acılı bekleyiş sürüyor. Kazada hayatını kaybeden Aci’nin yakınları, yaşadıkları acının yanı sıra adaletin yerini bulması için çaba harcıyor.

Aci’nin kayınbiraderi Tahsin Arslan, yaşanan acı olayın ardından T.C. ve annesinin sorumluluktan kaçmalarına anlam veremediğini belirterek, adaletin bir an önce sağlanmasını istedi.

‘Aynı şeyi onlar yaşasaydı biz yardım ederdik’

T.C.'nin iddiaya göre Kemerburgaz’da kullandığı lüks otomobilin bozulan ATV’lere çarpması sonucu meydana gelen kaza, geniş yankı uyandırmıştı. Olay ağır yaralanan ve kaza sonrasında beyin ameliyatı geçiren Aci’nin kayınbiraderi Tahsin Arslan, olay sonrası yaşadıklarını ve duygularını paylaştı.

Arslan, "Aynı şeyi onlar yaşasaydı her türlü yardım ederdik. Beyin ameliyatı oldum, kaburgalarımla, omurgada kırıklar var, onların iyileşmesini bekliyorum. İnsanlık dışı mademki bir şey olmuş adalet sağlanması gerekiyor, kaçmak; yardım edilsin bari" ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

‘Nasıl hayatlarına devam edebiliyorlar’

Aci’nin yakınlarından İbrahim Gümüş ise, olayın ardından normal hayatlarına devam eden T.C. ve annesi Eylem Tok’un tutumuna anlam veremediklerini dile getirdi. Gümüş, "Her gece yattığım zaman o an gözümün önüne geliyor. Onlar normal hayatlarına nasıl bu kadar devam ediyorlar, anlamadım" diyerek yaşadığı şaşkınlığı ifade etti.

‘Benim telefonum hala bulunamadı’

Kazadan sonra cep telefonunun kaybolduğuna da değinen Arslan, "Telefonum fermuarlı montta, cüzdanımla beraberdi. Olay yerinde telefonumu almış biri yüksek ihtimal, arkadaşımın telefonu da kayıp, benimki de kayıp hala da bulunamadı, bulunamıyor da zaten nasıl bulunacak onu da bilmiyoruz. Yüksek ihtimal alınmış orada artık çalınmış mı diyeyim. İnsanlık adına ne gerekiyorsa onu yapsınlar, adalete teslim olsunlar" şeklinde konuştu.

Olayın ardından sessizliğini koruyan T.C. ve Eylem Tok’un Türkiye’ye dönüş niyetlerine ilişkin belirsizlik devam ediyor.

Yorumlar (0)