O illerde 1036 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Muş, Van, Bitlis ve Hakkari'de olumsuz hava koşulları sebebiyle 1036 yerleşim biriminin yolunun kapandığı açıklandı.

YAŞAM 24.01.2024, 13:48 24.01.2024, 16:04 Şeyda Gül
O illerde 1036 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentte etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 429 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Kırsal mahalle yolları ile kent merkezindeki 25 ana arter ve sokaklarda yol açma çalışmalarını başlatan karla mücadele ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri ise kentin bağlantı yollarında çalışma yürütürken, Başkale ilçesinde de belediye ekipleri, yollarda biriken karı iş makineleriyle ilçe dışına taşıdı.

Hakkâri 100 yerleşim biriminin yolu kapandı

Hakkari kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde dün başlayan kar ve yoğun sis aralıklarla devam ediyor. Bu sebeple ulaşımda aksamalar yaşanan kent merkezi ve Yüksekova'da 100 yerleşim biriminin yolu kapandı. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, karla mücadele ekipleri kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Dağlıca yolunun 20-50. kilometreleri arası, yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle geçici olarak kapatıldığı bilgisine yer verildi.

Bitlis’te 266 köy yolu kapandı

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 266 köy yolunun kapandığını duyurdu. Kardan kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kurtkan, belediye ve karayolları ekiplerinin ana cadde ve bağlantı yollarında kar temizleme çalışması yürüttüğünü anlattı. Vatandaşların da araçlarının üzerinde ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizlediğine dikkat çeken Kurtkan, Bitlis'in Ahlat ilçesinin de etkisini sürdüren kardan dolayı beyaza büründüğünü aktardı.

Muş’ta 241 köy yolunun kapandı

Muş'ta dün gece etkili olan kar yağışıyla kent merkezi beyaza bürünürken belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, olumsuz hava koşulları nedeniyle 241 köy yolunun kapandığını kaydetti. Yentür, ekiplerin yolları açmak için sahada çalıştığını ifade etti.  

Yorumlar (0)