Nisan ayında yaz sıcaklığı başladı: O ilde hava sıcaklığı 42 dereceye ulaşabilir

Adana'da araba termometreleri 39 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalan vatandaşlar ağaçların gölgesinde serinlemeye çalışıyor. Meteoroloji yetkilileri gölgede sıcaklığın 42 derece hava sıcaklığına yükselebileceğini bildirdi.

YAŞAM 16.04.2024, 13:11 Melina Ay
Nisan ayında yaz sıcaklığı başladı: O ilde hava sıcaklığı 42 dereceye ulaşabilir

Adana'da devam eden Portakal Çiçeği Karnavalı nedeniyle ulusal ve uluslararası birçok misafiri ağırlayan şehirde, vatandaşlar aşırı sıcaklar nedeniyle parklarda ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışıyor. Kentte araç termometrelerindeki sıcaklık 39 dereceye kadar ulaşırken, meteoroloji yetkilileri gölgede sıcaklığın Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla bugünden itibaren artacağını ve 42 dereceye kadar yükselebileceğini açıkladı. Bazı çocuklar parklardaki havuzlarda serinlemeye çalışırken, yaşlı vatandaşlar ise park banklarında buluşup sohbet etti.

“Biz alışkınız ama başkaları yadırgayabilir”

Hissedilen sıcaklığın termometrelerin gösterdiğinin çok üzerinde olduğunu vurgulayan Cengizhan Temuçin, Adana'nın ikliminden dolayı çok sıcak bir şehir olduğunu vurguladı. Kente başka memleketlerden gelen insanların bu durumu yargılayabileceklerini Temuçin, kendilerin ise ‘bu duruma alışkın’ olduğunu belirterek, “Yazın 50 dereceyi gördüğümüz olmuştur burada. Geçtiğimiz yıllarda nem ve rutubet ile birlikte 50 derecenin üstlerini de görmüş olduk. İnsanlar ağaçların altında gölgede çayını, kahvesini içer ve oturur. Güneşten kendisini korumaya çalışır. Şu an biz alışkın olduğumuz ve bu memlekette yaşadığımız için dışarıdan gelen yerli turistlerimize çok aşırı şekilde sıcak gelebilir burası. Biz Adana’da çok yüksek dereceleri gördük. Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara" ifadelerine yer verdi.

“Gölge vermeyen ağaç sevilmez”

Termometrelerin 31 dereceyi göstermesine rağmen hissedilen sıcaklığın 37 derece olduğunu belirten vatandaşlardan Eyüp Kırkıl ise, “Bugün sıcaklık 31 derece gösteriyor ama 37’ye kadar yükselmesini bekliyoruz. Yakın zamanda havalar daha da sıcak olacak. Sıcağın çekilmez olduğu havalarda gölgede oturuyoruz, soğuk su içiyoruz. Burada yaşadığımız için gölgeler bizim için çok önemli. Adana’da gölge vermeyen ağaç sevilmez” dedi.

Yorumlar (0)