Mevlit yemeği sonları olacaktı: Onlarca kişi hastanelik oldu

İstanbul’da mevlit yemeği davetinin ardından rahatsızlanan yaklaşık 50 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

YAŞAM 04.03.2024, 01:18 04.03.2024, 18:16 Şeyda Gül
Mevlit yemeği sonları olacaktı: Onlarca kişi hastanelik oldu

Arnavutköy İlçesi’nin Durusu Mahallesi'nde askere gidecek bir gencin ailesi yakınlarına mevlit yemeği verdi. Yemekten yiyen aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 50 kişi bir süre sonra baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi şikayetleri yaşamaya başladı.

50 kişi hastaneye başvurdu

Rahatsızlıkları artan davetliler, Arnavutköy Devlet Hastanesi ile çevre hastanelere başvurdu. Tedavi altına alınan davetlilerin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edileceği kaydedildi.

Herkesin genel durumu iyi

Mevlit yemeğine katılan mahalle sakinlerinden Ahmet Hundi, akşama doğru tavuklu pilav ve helvadan oluşan yemeğin dağıtıldığını ifade etti. Mevlide katılanlarda saat 20.00 gibi gıda zehirlenmesi belirtilerinin başladığını söyleyen Hundi, askere gidecek yeğeni için Terkos'tan geldiklerini dile getirdi.

Sadece mide bulantısı ve kusma gibi şikayetler olduğunu belirten Tarkan Yalçın ise “Şu an hastanedeyiz ama herkesin genel durumu iyi” diye konuştu.

Yorumlar (0)