İBB Başkan adayı Kurum tarih verdi: İstanbul’da yüzler gülecek

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, “1 Nisan'da yüzler gülecek, İstanbul gülecek, İstanbullular gülecek. İstanbul'umuzun her bir kapısı, her bir hanesi, her bir vatandaşı şen olacak, mutlu olacak, huzurlu olacak” ifadelerini kullandı.

SİYASET 04.03.2024, 02:06 Şeyda Gül
İBB Başkan adayı Kurum tarih verdi: İstanbul’da yüzler gülecek

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı. İstanbul için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Kurum, İstanbul'un meselelerine odaklanacaklarını vurguladı. İstanbulluların sorununun çözülmesi adına bu çalışmaları yapacak anlayışla İstanbul olduklarını ifade eden Kurum, 39 ilçede deprem riskini ortadan kaldıracak 650 bin konutun dönüşümünü yapacaklarının bilgisini verdi. Kurum, “Ulaştırma Bakanımız ve onun tecrübeli ekibiyle ulaşım çilesini ortadan kaldıracak ve şu anki metro hattını 5 yılda 2 katına çıkaracak çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

İstanbul'da yaşamak çileden de öteye geçecek

31 Mart seçimlerinin İstanbul'un geleceği için çok önemli olduğunu belirten Kurum, o tarihin İstanbul'un geleceğine de karar vereceği bir seçim olacağını söyledi. Seçimde bu tedbirleri almazlarsa İstanbul'un geleceği adına bu yatırımları yapmazlarsa İstanbul'da yaşamak çileden de öteye geçeceğini kaydeden Kurum, “O yüzden 31 Mart seçimleri, yerelde hizmetin yapılacağı, gerçek belediyeciliğin yapılacağı ve asla algı belediyeciliğinin, sosyal medya belediyeciliğinin yapılmayacağı bir anlayışa karar verilecek bir seçim olacak” dedi.

İstanbul gerçek belediyecilikle tanışacak

İstanbul'a hizmet odaklı anlayışın gelmesi için vatandaşları sandığa davet eden Kurum, çocukların, anne-babaların geleceği için bu düşünceyle sandığa gidilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye Yüzyılı'nda İstanbul'un lokomotif bir şehir olup olmayacağının kararını vermeleri gerektiğini kaydeden Kurum, 1 Nisan geldiğinde İstanbul’un gerçek belediyecilikle tanışacağını ifade etti. 1 Nisan sabahında yüzlerin, İstanbul’un ve İstanbulluların güleceğini aktaran Kurum, “İstanbul'umuzun her bir kapısı, her bir hanesi, her bir vatandaşı şen olacak, mutlu olacak, huzurlu olacak” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu: Kendisini ispatlamış çok kıymetli bir isim Murat Kurum

Törende konuşan TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu ise “Şehirlerimizin gelişmesi, birer cazibe merkezi olması için bizim yakından tanıdığımız, ülkesine, milletine sevdalı adaylarımız var. Bunlardan en önemlisi İstanbul'da, kabine arkadaşımız ve yaptıklarıyla kendisini ispatlamış çok kıymetli bir isim Murat Kurum” değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübesini, yeni şehircilik anlayışını…

Murat Kurum'u makamında tanımadığını dile getiren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Elazığ'da, Malatya'da depremde tanıdığını ifade etti. Giresun Dereli’deki sel afetinde o insanların 'Biz ne yapacağız?' diye endişe içinde olduğu günlerde tanıdığını kaydeden Soylu, Doğankent’te tanıdığını ifade etti. Soylu, “Malatya’nın Pötürge ilçesiyle Doğanyalı ilçesini yeni baştan imar ederken, kendi aklını, tecrübesini, yeni şehircilik anlayışını ortaya koyarken tanıdım. İzmir depreminde, Kastamonu Bozkurt’ta insanların sağa sola kaçıştığı sel afetinde tanıdım. Sinop Ayancık’ta, Bartın Ulus’ta, Başkale’de tanıdım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)