Meteoroloji'den yağmur, kar ve buzlanma uyarısı! O bölgede sıcaklık düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarına göre yurdun önemli kesiminde sağanak yağmur ve karla karışık yağış bekleniyor. Buzlanma, don, sis ve pus uyarısı yapan Meteoroloji, hava sıcaklığının azalacağı bölgeyi duyurdu. İşte 4 Mart 2024 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahminleri...

YAŞAM 04.03.2024, 08:12 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den yağmur, kar ve buzlanma uyarısı! O bölgede sıcaklık düşüyor

Meteoroloji, haftanın ilk iş günü itibarıyla hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre Akdeniz, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu'nun doğu kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor.

Ankara, Karaman, Çankırı, Çanakkale, Bursa, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Sinop ve Balıkesir'in doğu kesimleri de sağanak yağışlı geçecek. Hakkari, Erzurum, Kars ve Ardahan'da ise karla karışık yağmur ile kar bekleniyor.

Buzlanma, don, sis ve pus uyarısı

Ege, Marmara ve yurdun doğu bölgelerinde sabah ile gece saatlerinde sis ve pus hadisesinin yanı sıra buzlanma ve don olayı görülecek. Sis nedeniyle trafikte görüş mesafesinin düşeceği, çiftçilerin don olayına karşı tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

İç bölgelerde sıcaklık azalacak

Peki hava sıcaklığı yurt genelinde nasıl olacak? İç bölgelerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece düşecek.

Yurtta hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam edecek. Çoğunlukla güneyli yönlerden etkili olacak rüzgarlar, Güneydoğu Anadolu ile Trakya'ya kuzeyden esecek.

Yorumlar (0)