Meteoroloji’den ‘Önleminizi alın’ uyarısı: Sıcaklıklar 42 dereceyi bulacak

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğine vurgu yapıldı. Açıklamada, dışarı çıkacak vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

YAŞAM 03.06.2024, 08:28 03.06.2024, 08:37 Şeyda Gül
Meteoroloji’den ‘Önleminizi alın’ uyarısı: Sıcaklıklar 42 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Haziran Pazartesi gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yer yer parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı kaydedildi. Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimleri ile Çankırı'nın kuzey çevrelerinde ise kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Yurdun diğer yerlerindeyse az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın ise kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar 42 dereceyi bulacak

Hava sıcaklıklarının yükseleceğinin belirten Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, özellikle güney iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 10, Karadeniz kıyı kesimlerinde ise mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerine çıkacağını ifade etti. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasını tahmin ettiklerini anlatan Tekin, “Şanlıurfa, Mardin'de sıcaklığın 41-42 Adana’da ise yine 40 derecenin üzerine geçmesini bekliyoruz” dedi.

Marmara ve Ege'de toz taşınımı bekleniyor

Yağışlar iyice azalacak. Bazı bölgelerde toz taşınımı bekleniyor.

Ülkenin büyük bölümünde havanın parçalı ve az bulutlu olacağını aktaran Tekin, salı günü kıyı Ege’de, çarşamba günü ise Marmara’nın güneyi ve Ege bölgesinde toz taşınımı beklendiğini vurguladı. Tekin, vatandaşların tedbirli olması uyarısında bulundu.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de hava nasıl olacak?

Üç büyük ilde yağış beklenmediğini aktaran Tekin, sıcaklıkların 30 derecenin üstünde olacağını dile getirdi. Buna göre, Ankara'da parçalı ve az bulutlu, İstanbul’da hava sıcaklığı 30 ile 33 derece, İzmir’de ise 34 ile 36 derece arasında olacak.

Yorumlar (0)