Silah kaçakçılarına Mercek-20 operasyonu: 225 adet silah ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da düzenlenen “Mercek-20” operasyonunda bir araçta yapılan aramalarda 225 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, 2 şüphelinin de yakalandığının bilgisini verdi.

YAŞAM 03.06.2024, 09:00 04.06.2024, 08:50 Şeyda Gül
Silah kaçakçılarına Mercek-20 operasyonu: 225 adet silah ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmaları değerlendirdi. Çalışmalar neticesinde Konya'da yasa dışı faaliyet gösteren silah imalathanelerinden temin edilen tabancaları, doğu illerine sevk ettiği tespit edilen bir araca yönelik "Mercek-20" operasyonu düzenlendiğini duyuran Bakan Yerlikaya, operasyonda 225 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini ifade etti. Bakan Yerlikaya, operasyon kapsamında 2 şüphelinin de gözaltına alındığını aktardı.

Bakan Yerlikaya’dan kararlılık mesajı

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki halkımızın huzurunu kaçıranların ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz” diyen Bakan Yerlikaya, silah kaçakçılarıyla da mücadeleye milletin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)