Meteoroloji’den kritik uyarı geldi: Bu illerde sıcaklıklar ciddi derece artacak

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, yağışların azalacağı ve hava sıcaklığının kademeli olarak artacağı kaydedildi. Raporda, yeni haftada yurt genelinde havanın az bulutlu ve açık olacağı bilgisine yer verildi.

YAŞAM 05.02.2024, 08:31 Şeyda Gül
Meteoroloji’den kritik uyarı geldi: Bu illerde sıcaklıklar ciddi derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Şubat Pazartesi gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, bir hafta boyunca yurt genelinde sıcaklık 5 ila 8 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde kalacak. Haftanın ilk günü olan bugün Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği belirtilen raporda, diğer yerlerde sadece yağmur şeklinde görüleceği belirtildi.

Kuvvetli yağışa dikkat

Salı gününe dikkat çekilen raporda Karadeniz bölgesinin yağışlı geçeceği ve bu yağışların Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı bilgisine yer verildi. Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Güney Ege bölgesinde ise hafta ortasından itibaren aralıklarla sağanak yağış öngörülüyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de hava ısınıyor

Meteoroloji’den yayımlanan 5 günlük hava tahmini raporunda Ankara, İstanbul ve İzmir’de havaların daha da ısınacağı kaydedildi. Başkentin kuzey kesimlerinde bugün günü kısa süreli yağış olsa da, kentte Cuma gününe kadar yağış olmayacak ve sıcaklık 14 derece civarına yükselecek.

İstanbul'da ise 3 gün yağış beklenmezken sıcaklık hafta sonuna kadar 17 dereceye kadar yükselecek.

İzmir'de çarşamba ve perşembe günü sağanak bekleniyor. Ancak sıcaklık 19 dereceye yükselecek.

Denizlerde hava durumu

Hafta ortasına kadar rüzgar etkili olacağı kaydedilen denizlerde, Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege ve Akdeniz'de orta kuvvette rüzgar öngörülüyor.

Yorumlar (0)