2 kentte sömestr tatili uzadı

Yarı yıl tatilinin sona erdiği 5 Şubat Pazartesi günü, kar yağışının etkili bir şekilde sürdüğü Bingöl ve Van'da 2 gün daha eğitim ve öğretime başlanmayacağı duyuruldu.

YAŞAM 05.02.2024, 08:46 05.02.2024, 17:02 Şeyda Gül
2 kentte sömestr tatili uzadı

20 milyondan fazla öğrenci ve binlerce öğretmen 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine bugün başlıyor. Ancak bazı illerde yaşanan yoğun kar yağışları ve soğuk hava sebebiyle tedbir amaçlı bazı okulların tatil edilmesine karar verildi.

Van’ın 2 ilçesinde okullar tatil

Anadolu'yu etkisi altına almaya devam eden kuvvetli kar yağışı sebebiyle Van'ın Saray ilçesinde taşımalı eğitime bir günlüğüne ara verildiği duyuruldu. Saray Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitime gün süre ile ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Van'ın Özalp Kaymakamlığı’ndan yapılan paylaşımda da okulların tatil edildiği bilgisine yer verildi. Açıklamada, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle; 5 Şubat 2024 Pazartesi günü taşımalı eğitim çerçevesinde tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Bingöl Karlıova'da okullar tatil

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları etkisini arttırdı. Konuya ilişkin Karlıova Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ilçe  genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle, ilçe merkezi ve köylerin tamamında okulların  5 Şubat Pazartesi günü tatil edildiği kaydedildi. Açıklamada, “Ayrıca engelli ve kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)